Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà el Dia de l’Orgull en el marc de la Festa Major El 28 de juny la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí lluirà a la façana de la casa consistorial https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebrarà el Dia de l’Orgull en el marc de la Festa Major

El 28 de juny la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí lluirà a la façana de la casa consistorial

La plaça Salvador Allende serà el centre de la festa de l’Orgull a Rubí   (foto: Ajuntament de Rubí).
La plaça Salvador Allende serà el centre de la festa de l’Orgull a Rubí (foto: Ajuntament de Rubí)

La plaça de Salvador Allende serà el centre de la commemoració a Rubí del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, en el marc del primer dia de Festa Major.

La lectura del manifest per a reivindicar la lluita i els drets de les persones del col·lectiu LGTBI (18.30 h) donarà el tret de sortida a la festa. A les 19 h, tindrà lloc la Champions Global Queer, la tradicional mostra d’activitats esportives que celebren la diversitat afectivo-sexual i de gènere. Totes dues propostes compten amb la col·laboració del col·lectiu de persones joves LGTBI Kaipé.

A les 21 h, The Community Dance Center oferirà una Màster Class Vogue per conèixer de prop l’estil de ball Vogue, que tant va incidir en la història i el reconeixement del col·lectiu LGTBI. A partir de les 22 h, la celebració de l’Orgull pren forma de concert. La banda de punk-rock eròtic-festiu Penkas DS proposa una actuació sota el prisma feminista i en guàrdia envers les desigualtats socials i temes “tabú” així com la revolució sexual.

El Festival de Música RRandom també se suma a la reivindicació del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb el concert de Putilatex a l’escenari de Salvador Allende (23.30 h).

El grup manxec va néixer l'any 2000 de la mà de Francisco Javier Núñez (Latex) i Gema Peñarrubia (Puti). La formació es va donar a conèixer en els seus inicis com a duo electroclash però, coincidint amb la integració de dos nous membres, va evolucionar cap a un estil més eclèctic, afegint al seu so electrònic influències diverses provinents del pop, rock, punk, metall o fins i tot de la música industrial. Putilatex són reconeguts pels seus directes incendiaris, les seves lletres provocatives i per ser els creadors de cançons com He visto la Virgen, Travesti Cubano, Monja o Mira una moderna, tema estrella del grup que ha esdevingut tot un himne generacional.

Rubí tancarà el Dia de l’orgull amb els DJ’s de PD efa (00.30). Durant tot el 28 de juny, la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí lluirà a la façana de la casa consistorial

Festa lliure de violència masclista i LGTBIfòbiques

La  Festa Major de Rubí és un espai lliure de violències masclistes i LGTBIfòbiques. Del 28 de juny fins al 2 de juliol en horari nocturn, la ciutadania podrà acostar-se al Punt Lila de l’Escardívol per obtenir informació o, si s’ha patit algun tipus de violència masclista o LGTBIfòbica, per  rebre suport i ajuda. El Consistori reedita la campanya ‘Respecta’m’ que es veurà i sentirà als escenaris de Festa Major i el RRandom. Aquest any, la proposta creix i busca la corresponsabilitat de la ciutadania: el servei d’Igualtat distribuirà adhesius i xapes amb el lema ‘Jo Respecto’ que inclouen un QR cap al web municipal amb tota la informació necessària en cas d’haver patit una agressió o haver-ne estat testimoni. D’aquesta manera es promou que totes i tots els rubinencs i rubinenques, i qui visiti la ciutat per Festa Major, sigui part activa de la solució per evitar entre tots i totes situacions d’assetjament.

Amb l’objectiu d'evitar situacions d'inseguretat, durant la Festa Major el servei d'autobús nocturn oferirà la parada a demanda. A partir de les 22 h, l’autobús podrà efectuar parades entre dues parades fixes de l’itinerari  a petició de persones que se sentin vulnerables, sobretot dones, persones menors d’edat i persones amb discapacitat.

Objectius de Desenvolupament sostenible