Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa lliure d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques Durant els dies de Festa Major, tindràs a la teva disposició un punt d'informació i professionals itinerants per si necessites suport o assessorament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Festa lliure d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques

Durant els dies de Festa Major, tindràs a la teva disposició un punt d'informació i professionals itinerants per si necessites suport o assessorament.

Rubí vol que tothom gaudeixi d’una Festa Major segura i lliure. La ciutat s’afegeix a la necessitat de donar resposta a les agressions masclistes i LGTBIfòbiques a través del Protocol municipal juvenil sobre violències masclistes i LGTBIfòbiques en l’espai públic i contextos d’oci.

L’assetjament físic, verbal o sexual, la intimidació per motius de sexe, orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere, els comentaris ofensius o degradants, insults, tocaments no consentits, etc, són agressions masclistes que cal erradicar amb la implicació de tothom. Aquests comportaments no es poden tolerar.

La campanya Respecta’m – Jo Respecto ofereix informació sobre les agressions masclistes i LGTBIfòbiques, què es pot fer i a quins recursos es pot acudir en cas de patir o presenciar una agressió d’aquest tipus.

No dubtis a sol·licitar el suport de les persones de l’organització que van amb una targeta identificativa, dels cossos de seguretat i de les professionals identificades amb les armilles liles.

   

Punt Lila


Durant la Festa Major, trobaràs un Punt Lila on t’informaran, t’atendran i et donaran el suport que necessitis.

Dies i horaris:

  • Dimarts 28 de juny de 19.30 a 03 h (Pl. Salvador Allende)
  • Dimecres 29 de juny de 22 a 05 h (Escardívol)
  • Dijous 30 de juny de 22 a 05 h (Escardívol)
  • Divendres 1 de juliol de 22 a 06 h (Escardívol)
  • Dissabte 2 de juliol de 22 a 07 h (Escardívol)

Recorda, si has viscut o has presenciat  alguna agressió i necessites suport, pots contactar amb:

  • Telèfon d'emergències: 112
  • Policia local: 93 588 70 92
  • Mossos d’esquadra: 93 581 79 00
  • Urgències Mútua de Terrassa: 93 586 67 03
  • Telèfon d’urgències contra la violència masclista: 900 900 120 (24 h)

   

Servei de parada a demanda


Amb l’objectiu d'evitar situacions d'inseguretat, el servei d'autobús oferirà la parada a demanda.

A partir de les 22 h, l’autobús podrà efectuar parades intermèdies (entre dues parades fixes de l’itinerari). Podran sol·licitar parada a demanda aquelles persones que se sentin vulnerables, sobretot dones, persones menors d’edat i persones amb discapacitat.

Caldrà avisar al personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demana baixar. S’atendrà la baixada del bus, però no la pujada. A criteri del conductor o conductora, la parada a demanda es farà en un lloc que compleixi les condicions de seguretat.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0