Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la seva història vitivinícola amb la Setmana del Vi del 23 al 29 d’octubre La proposta al voltant de la cultura del vi culmina l’últim cap de setmana d’octubre amb la tradicional Fira del Vi a l’entorn del Celler, on es podran tastar per primer cop en un esdeveniment col·lectiu els millors vins de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra la seva història vitivinícola amb la Setmana del Vi del 23 al 29 d’octubre

La proposta al voltant de la cultura del vi culmina l’últim cap de setmana d’octubre amb la tradicional Fira del Vi a l’entorn del Celler, on es podran tastar per primer cop en un esdeveniment col·lectiu els millors vins de Catalunya

La Setmana del Vi s’ha presentat als mitjans de comunicació a Bodegas Rosàs   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La Setmana del Vi s’ha presentat als mitjans de comunicació a Bodegas Rosàs (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La Fira del Vi de Rubí tornarà a ser el primer aparador on tastar els millors vins de Catalunya, aquells que han estat distingits amb els Premis Vinari. La tradicional fira tindrà lloc a l’entorn del Celler els dies 27, 28 i 29 d’octubre i combinarà els vins guardonats amb propostes gastronòmiques i musicals. “El maridatge de vi, gastronomia i música fan un cap de setmana que la gent de Rubí, i molta que ve de fora, tenen apuntat al calendari per gaudir-la. Al voltant de la Fira del Vi us proposem la Setmana del Vi amb activitats que posen de manifest com n’és important per la nostra ciutat la nostra història vitivinícola i ens permet assaborir la cultura del vi en el seu sentit més ampli”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, durant la presentació de la proposta. L’editor de Vadevi, Salvador Cot Belmonte, ha reconegut que “una de les coses més em satisfà és la recuperació de la cultura del vi a Rubí. Fa 10 anys, no era una cosa tan fàcil ni tan òbvia. Avui Rubí té una cultura del vi molt alta. És una catedral de vi en tot el seu esplendor”.

La Setmana del Vi es posarà en marxa dilluns 23 d'octubre amb la proposta Bruce & Wines, un tast de vins maridat amb música de Bruce Springsteen a càrrec de Toni Albiol, Millor Sommelier de Catalunya 2023 (19.30 h, 20 euros). Dimarts 24 d’octubre, tindrà lloc la taula rodona Les catedrals del vi, al voltant de la història de l’antic celler cooperatiu de la ciutat, coincidint amb el 50è aniversari de la mort de l’arquitecte Cèsar Martinell. La taula que dinamitzaran els periodistes del portal enoturista.cat, els rubinencs David Jobé i Judith Cortina, comptarà amb la presència del net de Martinell, el també arquitecte Cèsar Ramírez Martinell. (19.30 h, gratuït). Dimecres 25 d’octubre, Vadevi oferirà dos tastos guiats de vins amb Premis Vinaris: un amb maridatge de formatges, amb la col·laboració de Bon Preu Esclat (19.30 h, 20 euros) i un altre sense maridatge (20 h, 10 euros). Dijous 26 d'octubre, la sommelier Clara Antúnez, explicarà les històries que hi ha al darrere d’alguns vins, acompanyada de la música d’un violí i un violoncel en l’espectacle ViViVi (19.30 h, 20 euros). Totes les activitats de la Setmana del Vi tindran lloc al Celler i cal inscripció prèvia. La Setmana de Vi culminarà divendres 27 d’octubre amb la inauguració de la Fira del Vi a les 19 h.

Durant el cap de setmana, la Fira del Vi aplegarà cellers guanyadors dels Premis Vinari, oferta gastronòmica i música en directe. Per Ramon Roset Morera, director dels Premis Vinari, “la fira és el tercer graó de la present edició dels Premis Vinari: primer el tast final, al Celler de Rubí, després, la gala on desvelem els guanyadors i, finalment, el tercer graó, la Fira del Vi de Rubí, el primer esdeveniment públic on es poden tastar els millors vins de Catalunya”.

En el marc de la fira, també es proposen tastos guiats:

  • Divendres 27 d'octubre (20.30 h), tast de vins premiats als Premis Vinari 2023 maridats amb formatges Bon Preu Esclat, a càrrec de Ramon Roset Morera, director dels Premis Vinari. 
  • Dissabte 28 d'octubre (13 h i 18.30 h), tast de vins premiats amb Ramon Roset Morera, director dels Premis Vinari i tast a cegues (20 h) i tast per parelles (21.30 h) amb Marià Rosàs de la Bodega Rosàs.
  • Diumenge 29 d'octubre (13 h), tast de vermuts premiats amb Ramon Roset Morera, director dels Premis Vinari. 

Per assistir als tastos dels Premis Vinari, cal formalitzar una inscripció prèvia (10 €, 20 € en el cas del tast de maridatge de formatges) en aquest enllaç. Per participar als tastos que guiarà Marià Rosàs cal fer la inscripció a la pàgina web de botiga del carrer Cervantes: tast per parelles o tast a cegues.

Un cop més, l’espai gastronòmic serà totalment rubinenc: sis parades del Mercat Municipal formaran la Taverna del Mercat i oferiran les tradicionals tapes de la Fira del Vi. Les parades són: Cansaladeria Casas, Art Ibèric, Carnisseria Nati, Kikirimu, Lo Salat i Alma de Café. A més de la taverna, també hi haurà cinc punts de gastronomia a l’entorn del Celler de cinc restauradors de la ciutat: Umami, Sushiteka, Miyagi, Hostal del Gall i la foodtruck del Helen's Street Food.

 

La Fira del Vi tindrà també amb un espai infantil i una completa programació musical que es farà pública aviat. Tota la informació de la Setmana i la Fira del Vi es pot consultar a www.rubi.cat/setmanadelvi.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible