Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí assumeix una vocalia de l’associació Red de Ciudades y Territorios Creativos de España La ciutat treballa conjuntament amb Viladecans i Gavà perquè l’any vinent es faci realitat el primer congrés d’economia creativa per al desenvolupament sostenible https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí assumeix una vocalia de l’associació Red de Ciudades y Territorios Creativos de España

La ciutat treballa conjuntament amb Viladecans i Gavà perquè l’any vinent es faci realitat el primer congrés d’economia creativa per al desenvolupament sostenible

Moisés Rodríguez Cantón forma part de la junta directiva de la Red de Ciudades y Territorios Creativos de España (foto: Ajuntament de Rubí).
Moisés Rodríguez Cantón forma part de la junta directiva de la Red de Ciudades y Territorios Creativos de España (foto: Ajuntament de Rubí)

El regidor de Projecció de la ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, s’ha convertit en un dels cinc vocals de la Red de Ciudades y Territorios Creativos de España, de la qual Rubí en forma part des de principis de 2023, durant el proper bienni (2024-2026). L’associació ha renovat la seva junta directiva aquest passat cap de setmana a Còrdova, en el marc de la XIII reunió de la xarxa.

La Red de Ciudades y Territorios Creativos de España (RECITCREA) és una xarxa constituïda el 2 de juliol de 2016 a Monforte de Lemos (Lugo), que aposta per l’economia creativa com a estratègia per al desenvolupament sostenible, el turisme del talent com a motor del creixement i el repte demogràfic, promovent la transformació territorial a través de la cultura, la creativitat i la innovació.

RECITCREA és pionera també en el desenvolupament de noves dinàmiques de relació urbanes i territorials entre metròpolis, grans ciutats, mitjanes i petites i el món rural. També promou canvis estructurals, estratègies de col·laboració, la transversalitat de la creativitat i la innovació, el disseny d'indicadors dinàmics i relatius, així com impulsa la cultura de proximitat.

L’Ajuntament de Rubí es va adherir a l’associació al febrer de 2023, quan el Ple en va aprovar el tràmit. La ciutat va iniciar la seva relació amb aquesta entitat a partir del guardó Copa España Creativa, que va tenir lloc el mes de novembre de 2022 i en el qual Rubí va ser finalista i va ser reconeguda amb un accèssit gràcies al projecte COLOR.

Estem molt satisfets i és important per a Rubí estendre ponts amb altres ciutats. La nostra presència en aquesta xarxa permet participar en projectes amb d’altres ciutats i compartir experiències. És un orgull ostentar aquesta vocalia i poder avançar el treball en xarxa”, ha explicat el regidor de Projecció de la ciutat, Moisés Rodríguez Cantón. L’edil ha avançat que s’està treballant conjuntament amb les ciutats catalanes de Viladecans i Gavà perquè l’any vinent es faci realitat el primer congrés d’economia creativa per al desenvolupament sostenible.

Durant el proper bienni 2024-2026, la nova junta estarà presidida per l'Ajuntament de Còrdova. La vicepresidència primera l’ostentarà el Cabildo de Tenerife i la vicepresidència segona, la Ciutat Autònoma de Melilla. La resta de vocalies, a banda de l’Ajuntament de Rubí, les ocupen la Comarca de les Cinco Villas, l'Ajuntament de Monforte de Lemos, l'Ajuntament de Gavà i l’Ajuntament de Medina de Rioseco.

Durant la XIII reunió de la Red de Ciudades y Territorios Creativos de España també es va aprovar per unanimitat el Pla Estratègic i d'Acció 2024-2025 i la Memòria d'activitats i comptes 2023.

Objectius de Desenvolupament sostenible