Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí amplia la zona taronja per afavorir la rotació d’estacionament sense cost per a les persones usuàries Per obtenir el tiquet d’aparcament gratuït i poder estacionar durant un màxim de 90 minuts en aquestes places és necessari descarregar-se l’app "Parkunload" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí amplia la zona taronja per afavorir la rotació d’estacionament sense cost per a les persones usuàries

Per obtenir el tiquet d’aparcament gratuït i poder estacionar durant un màxim de 90 minuts en aquestes places és necessari descarregar-se l’app "Parkunload"

Un dels espais que disposen de zona taronja és l’entorn del Mercat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un dels espais que disposen de zona taronja és l’entorn del Mercat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest dilluns, 1 de febrer, han entrat en funcionament les noves places de la zona taronja i el nou sistema per obtenir el tiquet d’estacionament gratuït. La conversió de la zona blava ─de pagament─ en zona taronja ─sense cost─ busca afavorir la rotació i maximitzar l’ús de cada plaça d’aparcament sense que això suposi un cost per a les persones usuàries. Aquesta mesura forma part del Pla de reactivació de ciutat i va en la línia del que marca el Pla de mobilitat urbana sostenible de Rubí.

Es tracta, per tant, d’una actuació que s’emmarca en la voluntat d’avançar cap a un model de ciutat amable i sostenible, que fomenti la dinamització del comerç, i que dona resposta a una de les reivindicacions dels i les comerciants locals i de la ciutadania en general.

L’horari de la zona taronja, que ja estava operativa als aparcaments Rubí Forma i Escardívol, continua sent de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h de dilluns a dissabte. El tiquet d’estacionament gratuït es pot obtenir a través de l’app Parkunload, disponible per a dispositius Android i iOS, o bé accedint a l’adreça web  www.parkunload.com/start/. En tots dos casos, cal indicar l’hora d’inici de l’estacionament. Gràcies a la tecnologia Bluetooth, el sistema detecta automàticament el codi de la zona on s’hagi estacionat. Aquest codi també es pot introduir de forma manual, tenint en compte que cada zona compta amb un identificador específic, que es pot localitzar a les senyals de la zona taronja de cada zona.

Si es produeix qualsevol incidència de tipus tècnic, les persones usuàries ho poden comunicar a través del formulari de contacte “Ajuda” de l’app o enviant un correu electrònic a info@parkunload.com. La pròpia app Parkunload disposa de diversos articles d’ajuda, que també estan disponibles en línia.

L'ús d'aquesta aplicació mòbil permetrà millorar la gestió del servei i garantir la rotació de places. A més, les persones usuàries podran consultar informació en temps real de les places d’aparcament disponibles en zona taronja.

 

Càrrega i descàrrega

A partir d’aquest dilluns, aquest sistema també s’utilitza en algunes zones de càrrega i descàrrega perimetrals de l’illa de vianants, amb la doble voluntat d’afavorir la rotació de vehicles i de conèixer quin ús se’n fa per poder aplicar millores.

La limitació d’estacionament continua sent de 30 minuts, però l’entrada i la sortida s’han de marcar a través de l’app Parkunload, sempre dins de l’horari de càrrega i descàrrega establert (de dilluns a divendres, de 8 a 14 h i de 17 a 20 h, i dissabtes, de 8 a 14 h).

Les zones on cal fer servir l’app són les del c. Prim (pl. Doctor Pearson), el c. Cal Gerrer (davant del Mercat), el c. Magí Raméntol, el c. Prat de la Riba (entre el c. Vapor i el c. Cadmo) i el c. Sant Joan (entre el c. Sant Sebastià i el c. Santa Llúcia).  

Durant els primers mesos d’aplicació del sistema, es posarà en marxa un període informatiu perquè les persones usuàries s’habituïn a les noves condicions d’ús.