Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PSC i ECP pacten governar plegats durant aquest mandat 2023-2027 Amb aquest acord, les dues formacions volen contribuir a l’estabilitat i el progrés d’una acció de govern transformadora a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

PSC i ECP pacten governar plegats durant aquest mandat 2023-2027

Amb aquest acord, les dues formacions volen contribuir a l’estabilitat i el progrés d’una acció de govern transformadora a la ciutat

L’alcaldessa (PSC) i el nou 3r tinent d’Alcaldia (ECP), signant l’acord de govern (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa (PSC) i el nou 3r tinent d’Alcaldia (ECP), signant l’acord de govern (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP) han signat aquest divendres un pacte de govern per al mandat 2023-2027. Les dues formacions han arribat a aquest acord amb la voluntat de contribuir a l’estabilitat i el progrés d’una acció de govern transformadora a la ciutat, en coherència amb la feina iniciada el passat mandat.

L’acord es basa en el fet de donar continuïtat a una acció de govern de progrés, que faci avançar la ciutat posant les persones al centre de l’actuació municipal, especialment les més vulnerables. “Ens sentim còmodes presentant aquest acord, que planteja una continuïtat d’aquest projecte compartit, tal i com es palesa en la delegació de competències d’Alcaldia en funció del que pot aportar cada persona a aquest equip de govern”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. “El resultat de l’acord subscrit al mandat anterior va ser satisfactori. Som dues forces d’esquerres diferents ─perquè sinó seríem la mateixa─, però vam saber, i estic convençuda que tornarà a ser així, compartir l’objectiu comú de governar la ciutat des d’un projecte d’esquerres. Els matisos confluiran per acabar convergint en aquest objectiu comú”.

Amb la incorporació dels dos regidors d’En Comú Podem, Andrés Medrano Muñoz i Jordi Arnaiz Moreno ─aquest últim prendrà possessió del càrrec de regidor al proper ple ordinari del mes de març, en substitució d’Ànnia Garcia Moreno─, el govern local passarà a estar integrat per 11 membres. Segons l’alcaldessa, “aquest mandat ens interessa especialment l’entesa amb les forces d’esquerres. Treballarem per arribar a acords i fer política útil i sempre tindrem la mà estesa amb qui respecti els valors democràtics”. En el mateix sentit s’ha expressat Andrés Medrano Muñoz, portaveu d’ECP: “Cal consens, cal treballar plegades. Cal que les forces d’esquerres es comportin com a tals i prioritzin aquest consens en comptes de buscar frontismes que l’únic que ens farà és ser menys útils i més vulnerables a discursos d’odi i de por, que volen manipular i tragiversar la realitat de la ciutat per intentar treure’n rèdit”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que el PSC va signar un acord amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’octubre de l’any passat que va permetre pactar la proposta d’ordenances i de pressupostos i establir les bases de futures col·laboracions. Segons ha explicat Ana María Martínez Martínez, aquest acord segueix vigent i està convençuda que és un bon punt de partida per continuar treballant.

 

Nova atribució de competències

En virtut de l’acord signat aquest divendres, En Comú Podem assumeix les competències de Sostenibilitat i Medi (Benestar animal, Cicle de l’aigua, Medi natural) i de Rubí Brilla i, amb la futura incorporació de Jordi Arnaiz Moreno com a regidor del Ple, també d’Habitatge i de Memòria democràtica. Segons Andrés Medrano Muñoz, “amb l’experiència del mandat anterior, el de la pandèmia, estem aquí amb la màxima il·lusió i el màxim convenciment que podem portar a futur els projectes de Rubí”. Segons el 3r tinent d’Alcaldia, “és un moment decisiu per Rubí, ara que s’està treballant el nou POUM per reconfigurar la ciutat i establir un model que permeti viure amb salut, en una ciutat activa i equilibrada, segura, neta i cuidada. I per això farem la feina de cada dia”.

El regidor ha explicat que algunes de les competències que assumeixen viuen un moment delicat. És el cas del Cicle de l’aigua, per exemple, un servei que ara ha de gestionar la situació d’emergència per sequera. “Precisament agafem aquestes competències i aquests reptes en aquest moment tan complicat amb la voluntat d’incidir i de transformar”.

Tant Martínez Martínez com Medrano Muñoz han agraït la predisposició de totes dues formacions a l’hora d’arribar a aquest acord de govern.

Objectius de Desenvolupament sostenible