Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protecció Civil emet un avís per calor extrema aquest cap de setmana A Rubí, les temperatures màximes a les hores centrals del dia podrien superar els 36,5 graus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Protecció Civil emet un avís per calor extrema aquest cap de setmana

A Rubí, les temperatures màximes a les hores centrals del dia podrien superar els 36,5 graus

Mapa d’avís per risc de calor (foto:Meteocat).
Mapa d’avís per risc de calor (foto:Meteocat)

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que dissabte i diumenge es pugui superar la temperatura màxima extrema a la major part de Catalunya, també al Vallès Occidental. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha emès un avís per risc de calor que afecta tot el territori, menys l’extrem sud.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya per emetre aquest tipus d’avís es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98, un valor estadístic que només se supera habitualment el 2% de dies dels mesos d’estiu. En el cas de Rubí, aquesta temperatura màxima és de 36,5 graus que es podria superar aquest cap de setmana entre les 12 i les 18 h. El Vallès Occidental es trobarà aquest dissabte i diumenge en situació de perill moderat de grau 1-2 d’un màxim de 6 per altes temperatures, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.

De moment, l’avís no comporta l’activació de cap pla d’emergència. Es tracta d’una situació de perill de llindar baix ja que el Servei Meteorològic considera que ens trobem davant d’una onada de calor quan les temperatures extremes es mantenen com a mínim tres dies consecutius.

Podeu consultar les recomanacions en cas de calor extrema i onada de calor al web municipal.