Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Onze centres educatius de la ciutat es converteixen en Caçadors de Trastets amb motiu de la Let’s clean Europe Enguany, l’acció ha estat coordinada conjuntament pel Servei Educatiu de Residus, el Servei de Civisme i les Agents pel civisme https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Onze centres educatius de la ciutat es converteixen en Caçadors de Trastets amb motiu de la Let’s clean Europe

Enguany, l’acció ha estat coordinada conjuntament pel Servei Educatiu de Residus, el Servei de Civisme i les Agents pel civisme

L’any passat, diverses escoles van participar en aquesta iniciativa (foto: Ajuntament de Rubí).
L’any passat, diverses escoles van participar en aquesta iniciativa (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquesta setmana, 10 escoles i un institut de la ciutat estan fent una gran batuda de neteja de l'entorn natural. La iniciativa, que s’emmarca en la Let's Clean Europe que es duu a terme arreu d'Europa del 10 al 12 maig, implica un total de 715 alumnes, de diferents cursos, des dels 5 al 14 anys.

Aquestes jornades de neteja, que va impulsar l’entitat Caçadors de Trastets i en les quals hi participa la ciutadania, s'han convertit en un referent del manteniment de l'estat del medi natural a la ciutat.

Moltes escoles s’han sumat també a la proposta i, per facilitar-los la tasca, l’Ajuntament els entrega lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables coincidint amb aquesta activitat. Aquest material queda a disposició dels centres per continuar fent batudes sempre que ho creguin convenient.

Durant aquesta setmana hi ha programades 13 sortides a entorns naturals de Rubí, com el Torrent dels Alous, Ca n'Oriol, el Torrent de Can Feliu, el bosc de Sant Genís o Can Tiraïres, on l’alumnat de primària i secundària tenen previst fer batudes de residus. Per motius logístics, un parell d’escoles faran l’activitat fora d’aquesta setmana.

Els centres participants són l’Escola Ca n'Alzamora, l’Escola del Bosc, l’Escola Joan Maragall, l’Institut Torrent dels Alous, l’Escola Montessori, l’Escola Mossèn Cinto Verdaguer, l’Escola Rivo Rubeo, l’Escola Torre de la Llebre, l’Escola Ribas, l’Escola 25 de Setembre i l’Escola Regina Carmeli.

Aquests any, l’acció ha estat coordinada conjuntament pel Servei Educatiu de Residus, el Servei de Civisme i les Agents pel civisme, que faran la presentació de l'activitat a cada grup, acompanyant-los a l'inici i agraint la tasca realitzada. El fet d'incorporar les agents pel civisme comporta un valor afegit a l'activitat ja que són referents, també per a les escoles, de la convivència i el respecte en els usos dels espais a la ciutat.

Objectius de Desenvolupament sostenible