Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obert un nou termini per sol·licitar l’autorització d’ús de parcel·les dels horts de Cova Solera que ofereix l’Ajuntament Les sol·licituds s’han de presentar de forma telemàtica a través de la Seu electrònica fins al 20 de gener https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obert un nou termini per sol·licitar l’autorització d’ús de parcel·les dels horts de Cova Solera que ofereix l’Ajuntament

Les sol·licituds s’han de presentar de forma telemàtica a través de la Seu electrònica fins al 20 de gener

Els horts de Cova Solera compten amb diverses parcel•les (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Els horts de Cova Solera compten amb diverses parcel•les (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Els horts municipals de Cova Solera disposen d’un total de 65 parcel·les pel cultiu sostenible per a l’autoconsum. D’aquestes, 16 estan reservades a persones usuàries prioritzades per part dels Serveis Socials municipals, 21 s’acaben d’adjudicar via convocatòria i, pel que fa a les 28 restants, ara s’ha obert el període per a sol·licitar l’atorgament d’una autorització pel seu ús. Les sol·licituds es poden presentar fins al proper divendres 20 de gener, omplint un formulari que es pot descarregar a la Seu electrònica del Consistori.

S’assignarà un número correlatiu d'ordre a cada sol·licitud que compleixi els requisits establerts al reglament. Aquest número s'utilitzarà en cas que la demanda superi el nombre de parcel·les ofertes i, per tant, sigui necessari realitzar un sorteig.

S’atorgarà una autorització per a entitats, que hauran d’adjuntar un projecte a la sol·licitud, i 27 més per persones físiques amb els següents perfils: pensionistes, persones aturades de llarga durada i altres persones interessades que no pertanyin a cap d’aquests col·lectius.

L’autorització tindrà una vigència de 3 anys i comportarà poder utilitzar 39 m² en el cas de les autoritzacions per a persones físiques, mentre que la parcel·la per a l’entitat serà de 330 m². A més, es disposarà d’1 m³/m² anual d’aigua (si se supera aquest consum d’aigua s’haurà de pagar). Els usuaris i usuàries disposaran de taquilles personals i lavabos.

"Els horts municipals són molt més que uns horts, són un espai de socialització on es crea comunitat a partir d’una diversitat d’usuaris i usuàries que va molt més enllà del que aportaria un hort particular. Un projecte que té ja un creixement planificat amb el projecte d’ampliació a l’àmbit de la masia de Can Sant Joan”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Els horts municipals són ecològics i al capdavant del projecte hi ha una empresa de gestió que assessorarà a les persones usuàries mitjançant cursos i tallers.

L’horari d’obertura dels horts és de dilluns a diumenge de 8 a 18 h a l’hivern, i de 7 a 21 h a l’estiu.

Objectius de Desenvolupament sostenible