Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millores a diversos punts de Vallhonrat i la renovació de material al Club Natació són les propostes més votades als Pressupostos Participatius 2023 Aquesta ha estat l’edició més participativa amb 1.119 vots registrats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Millores a diversos punts de Vallhonrat i la renovació de material al Club Natació són les propostes més votades als Pressupostos Participatius 2023

Aquesta ha estat l’edició més participativa amb 1.119 vots registrats

Aquesta és una de les zones que es remodelaran (Foto: Ajuntament de Rubí / Localpres).
Aquesta és una de les zones que es remodelaran (Foto: Ajuntament de Rubí / Localpres)

La ciutadania de Rubí ja ha decidit quins són els projectes que es faran realitat dels Pressupostos Participatius 2023. Les propostes guanyadores aposten per la renovació i millora de diversos espais de la ciutat.

La idea que ha rebut més vots ha estat la remodelació de la pista esportiva de Can Vallhonrat, que ha rebut un total de 368 suports. Aquesta actuació comporta una inversió de 60.000 euros.

En segon lloc, s’ha situat l’arranjament de la zona infantil de Can Vallhonrat amb 360 vots. En aquest cas, la despesa suma 80.000 euros. La renovació del material de la sala d’spinning del Club Natació Rubí (CNR) ha rebut 327 suports i té un cost de 40.000 euros. El darrer projecte que serà realitat és la remodelació de la zona d’esbarjo per a gossos de Can Vallhonrat, que implica una inversió de 70.000 euros.

Enguany ha estat l’edició dels Pressupostos Participatius que ha comptat amb més participació ciutadana. En total, s’han recollit 1.119 vots a la fase de votació de propostes. Són unes dades de rècord ja que l’edició del 2018 es van emetre 361 vots, 273 a la del 2020 i 236 a la del 2022.

Aquestes xifres responen a l’agilització del procés de votació a través de la plataforma Participa Rubí i la celebració de dinàmiques participatives a través dels consells sectorials com són els de Formació Professional, de Gent Gran i el de Salut. A més, s’han habilitat un total de 8 punts de suport a la votació i s’ha faciltiat la participació dels membres del Consell de la Gent Gran

La regidora de participació, Elena Montesinos Pujante, ha destacat la implicació dels rubinencs i rubinenques: “és una mostra que els veïns i veïnes de Rubí volen formar part del desenvolupament de la ciutat. L’esforç, que ha realitzat l’ajuntament en la simplificació dels processos, la informació i l’oferta de punts presencials posats a l’abast de la ciutadania han donat com a fruit aquest increment en la participació, que també és una mostra de la vitalitat i la implicació del nostre teixit social i un motiu d’orgull”.

Consulta l’evolució dels projectes d’anteriors edicions

Objectius de Desenvolupament sostenible