Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 600 persones participen a les diferents activitats per commemorar el Dia de la Terra Els diferents vídeos que s’han editat en el marc d’aquesta programació sumen més de 3.300 visualitzacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 600 persones participen a les diferents activitats per commemorar el Dia de la Terra

Els diferents vídeos que s’han editat en el marc d’aquesta programació sumen més de 3.300 visualitzacions

Una de les activitats organitzades a l’aire lliure ha estat una jornada de neteja del medi natural (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Una de les activitats organitzades a l’aire lliure ha estat una jornada de neteja del medi natural (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest diumenge s’han donat per finalitzades les activitats organitzades a la ciutat per celebrar el Dia de la Terra. Del 22 d’abril al 3 de maig, l’Ajuntament, amb la col·laboració d’un centenar d’entitats, comerços, restaurants, pagesos i ciutadania a títol individual, ha ofert més d’una trentena de propostes de tipologies diverses a la ciutadania.

Enguany, les activitats s’han hagut d’adaptar a les mesures decretades per les autoritats per contenir la COVID-19. Per aquest motiu, s’han prioritzar les propostes a l’aire lliure o els tallers i conferències en línia.

Un total de 664 persones han participat als diferents tallers, exposicions, jornades de neteja del medi natural o a La Trocalleria, entre d’altres. Els rubinencs i les rubinenques s’han deixat seduir per l’entorn natural de la ciutat i han gaudit d’iniciatives com el nou geocatxing que s’ha posat en marxa coincidint amb el Dia de la Terra. Acció Terra s’ha plantejat com una activitat fixa a la ciutat i, per tant, es podrà seguir realitzant tot i haver finalitzat la programació.

El cap de setmana del 23 al 25 d’abril, la ciutadania ha pogut gaudir del menú del Dia de la Terra, ple de productes ecològics i de proximitat, ofert per alguns restaurants de la ciutat. La iniciativa ha volgut fer valdre la importància dels aliments ecològics i locals, és a dir, productes respectuosos amb el medi ambient i amb la salut de les persones.

D’altra banda, coincidint amb la commemoració del Dia de la Terra, s’han editat diversos vídeosLa pagesia a Rubí, La vinya de Cal Patilles, Hotel d’insectes i el Taller d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica─ que, en total, sumen 3.321 reproduccions fins al moment.

Un total de 21 centres escolars (16 escoles i 5 instituts) han participat de les activitats ideades per a l’alumnat, com ara l’exposició Respira, Rubí, del Col·lectiu d'Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC). Els i les alumnes han pogut treballar aspectes relacionats amb les seves zones apadrinades gràcies a aquesta proposta.

La pluja ha obligat a anul·lar dues jornades de La Trocalleria i les activitats programades a l’Espai Jove Torre Bassas s’han hagut de suspendre per qüestions tècniques.

La valoració de la commemoració del Dia de la Terra és molt bona”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz. "Volem donar les gràcies a tothom qui ha fet possible aquesta celebració, aquests dies d’agraïment al medi ambient: ciutadania, pagesos, artistes, les entitats, els comerços... recordant que cada dia és el Dia de la Terra".