Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoles i instituts participen de l'exposició "Respira, Rubí" Amb aquesta mostra, el col·lectiu CIRC apropa el Dia de la Terra als centres educatius https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/diadelaterra/noticies/escoles-i-instituts-participen-de-lexposicio-respira-rubi/@@images/image/preview

Escoles i instituts participen de l'exposició "Respira, Rubí"

Amb aquesta mostra, el col·lectiu CIRC apropa el Dia de la Terra als centres educatius
Un grup de l’Escola Pau Casals davant la il·lustració de Quim Conca.
Un grup de l’Escola Pau Casals davant la il·lustració de Quim Conca

L’exposició Respira, Rubí, organitzada pel Col·lectiu d'Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC), s’ha pogut trobar a diferents ubicacions del nucli urbà de la ciutat. Es tracta d’una mostra de gran format inclosa dins la programació del Dia de la Terra, amb la qual les escoles i instituts han pogut treballar a l'aula aspectes relacionats amb les seves zones apadrinades i altres espais naturals de Rubí. 

S’ha coordinat la ubicació de les pancartes a les escoles amb una proposta pedagògica per treballar i aprofundir sobre els espais naturals que han suposat un respir durant aquest curs escolar, i per analitzar les problemàtiques o avantatges ambientals que s’hagin pogut generar aquest darrer any tan condicionat per la pandèmia mundial. Aquests espais són refugis on els nens i les nenes descobreixen i experimenten situacions d’aprenentatge molt importants per al seu desenvolupament personal, amb la família o amb les amistats.

La transformació i modificació dels espais naturals, la urbanització massiva, el respecte a la feina agrícola o l’impacte dels residus al medi han estat algunes de les preocupacions dels i les alumnes. Per altra banda, amb  aquesta activitat també s’han tractat temes com la biodiversitat, la vegetació o els connectors ecològics de la ciutat. Observar i analitzar els elements naturals de què gaudeix Rubí i que ens resulten molt agradables des d’una mirada crítica. La proposta didàctica ha tingut molt bona rebuda entre els centres i, de moment, hi han participat prop mil sis-cents alumnes.

 

Alumnat i integrants de CIRC dibuixen els espais apadrinats

Aquesta setmana, una desena d’escoles i 3 instituts de la ciutat han vist Rubí amb altres ulls. Després del treball fet a classe, alguns d’aquests centres educatius s’han posat en contacte amb l’il·lustrador/a del seu espai apadrinat. Aquesta iniciativa s’ha coordinat amb el projecte del Departament d’Educació Apadrinem #Rubícity, amb l’objectiu de conèixer els elements patrimonials culturals i naturals de la ciutat.

En el marc d’aquesta proposta i a través de l’activitat a l’aula Respira, Rubí, les escoles i instituts han pogut contactar amb l’il·lustrador/a del CIRC referent de la seva escola i acordar una sessió de pràctica del dibuix al natural en grup (sketchcrawl) de la zona apadrinada, que es realitzarà durant el tercer trimestre del curs.