Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Agents pel Civisme reprenen els tallers de sensibilització sobre el civisme a les escoles ‘Civisme: el joc on tothom hi guanya’ promou els valors i conductes cíviques entre els estudiants de 3r, 4t i 5è de primària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les Agents pel Civisme reprenen els tallers de sensibilització sobre el civisme a les escoles

‘Civisme: el joc on tothom hi guanya’ promou els valors i conductes cíviques entre els estudiants de 3r, 4t i 5è de primària

El taller a l’escola Ca n’Alzamora   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El taller a l’escola Ca n’Alzamora (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament posa a disposició de les escoles de la ciutat un taller de sensibilització que fomenta la reflexió sobre el civisme i la convivència entre els nois i noies. Es tracta de la iniciativa ‘Civisme: el joc on tothom hi guanya’, una sessió impartida per dues Agents pel Civisme, que combina el treball a l’aula amb una sortida pràctica per l’entorn del centre escolar.

A través de la sessió teòrica, es dona a conèixer la tasca de les Agents pel Civisme. Les agents traslladen als nois i noies la normativa bàsica sobre tinença responsable d’animals, gestió de residus, joc a l’espai públic, mobiliari urbà, estacionament i patinets elèctrics i bicicletes. Així, de manera participativa i vivencial es treballa la importància d’implicar-se conjuntament en la cura i manteniment de la ciutat i es reflexiona sobre les conductes incíviques més freqüents i els efectes que aquestes tenen sobre la convivència. Després, aquest aprenentatge es reforça amb una sortida pels voltants de l’escola que permet posar en pràctica els conceptes treballats: els i les alumnes es converteixen en agents cíviques en pràctiques per una estona, amb el suport del seu tutor o tutora.

El taller, que s’ha realitzat aquest dimarts a l’Escola Ca n’Alzamora, està pensat per l’alumnat de tercer, quart i cinquè de primària i està a disposició de les escoles públiques i privades que vulguin treballar el civisme.

Objectius de Desenvolupament sostenible