Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'avinguda de la Llana tornarà a ser un espai de passeig lliure de vehicles els dissabtes, diumenges i festius Es tracta d’una mesura temporal inclosa al Pla de mobilitat post-Covid, que s’ha tornat a implementar tenint en compte el confinament municipal de cap de setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'avinguda de la Llana tornarà a ser un espai de passeig lliure de vehicles els dissabtes, diumenges i festius

Es tracta d’una mesura temporal inclosa al Pla de mobilitat post-Covid, que s’ha tornat a implementar tenint en compte el confinament municipal de cap de setmana

Al maig, ja es va tancar temporalment un tram de l’avinguda de la Llana (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Al maig, ja es va tancar temporalment un tram de l’avinguda de la Llana (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Comitè d’emergències de la Covid-19 ha decidit tornar a activar de forma temporal el tancament al trànsit d’un tram de l’avinguda de la Llana i el passeig de la Riera aquest dissabte 21 de novembre perquè la ciutadania hi pugui passejar o fer esport respectant la distància interpersonal de seguretat. En aquesta ocasió, la mesura s’aplicarà els dissabtes, diumenges i festius entre les 10 i les 20 h, en el tram comprès entre la plaça de la Verneda i el Pont de Can Claverí i al passeig de la Riera.

La reactivació d’aquest tancament, que es va aplicar per primera vegada durant la desescalada del maig, pretén oferir opcions segures a la ciutadania a l’hora de moure’s, atenent al confinament perimetral vigent els caps de setmana decretat per la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament ha tornat a prendre aquesta mesura excepcional i temporal per guanyar espai per a la població en detriment del vehicle privat, amb l’objectiu de garantir que tots els rubinencs i rubinenques puguin disposar d’un lloc on passejar de manera segura, en un espai prou ample per mantenir la distància de seguretat de com a mínim dos metres.

La nostra voluntat és oferir espais amplis on els rubinencs i les rubinenques hi puguin passejar o practicar esport amb seguretat. En aquest sentit, i en el marc del Pla de mobilitat post-Covid, hem posat en marxa diferents iniciatives, com ara la conversió de quatre quilòmetres de carrers en àrees de convivència amb prioritat de pas pels vianants, o aquest tancament d’un tram de l’avinguda de la Llana, que ara tornem a aplicar”, ha explicat el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto Ortiz.

La mesura té caràcter temporal i se n’avaluarà la seva continuïtat en funció de com evolucioni la situació.

Els vehicles tenen com a alternativa a l’avinguda de la Llana el carrer del Pont de Can Claverí, en sentit nord, i la carretera C1413, en sentit sud. En cas de buscar aparcament, el Consistori recomana estacionar a la plaça de la Verneda o al carrer del Pont de Can Claverí.

Els vehicles que estiguin estacionats al tram afectat podran sortir a baixa velocitat i respectant els vianants. L'autobús urbà hi continuarà circulant i també es permetrà l'accés dels serveis a les empreses.