Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'avinguda de La Llana es converteix en un espai de passeig lliure de vehicles entre les 18 i les 23 h El consistori tanca temporalment al trànsit un tram d’aquesta via perquè la ciutadania hi pugui passejar o fer esport respectant la distància social https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'avinguda de La Llana es converteix en un espai de passeig lliure de vehicles entre les 18 i les 23 h

El consistori tanca temporalment al trànsit un tram d’aquesta via perquè la ciutadania hi pugui passejar o fer esport respectant la distància social

Un tram de l’avinguda de La Llana serà per vianants entre les 18 i les 23 h (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un tram de l’avinguda de La Llana serà per vianants entre les 18 i les 23 h (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La ciutadania podrà passejar i fer esport a partir d’aquest dissabte a un espai de la ciutat que es tanca de manera temporal al trànsit: l’avinguda de La Llana entre la plaça Verneda i el Pont de Can Claverí. L'avinguda mantindrà la normalitat durant el matí, però entre les 18 i les 23 h es destinarà exclusivament a les persones que hi podran passejar o fer esport, segons les franges horàries assignades, amb seguretat i respectant la distància social entre persones.

L’Ajuntament pren aquesta mesura excepcional i temporal per guanyar espai per a la població en detriment del vehicle privat, coincidint amb la fase inicial de desconfinament amb l’objectiu de garantir que tots els rubinencs i rubinenques poden passejar de manera segura en espais prou amples per mantenir la distància social de com a mínim dos metres. “Rubí es comença adaptar a la nova realitat de després de la pandèmia. Entenem que la crisi sanitària implicarà canvis en la mobilitat del futur i aquesta és una primera mesura, de caràcter temporal i mentre duri l’estat d’alarma, per adaptar-nos-hi”, explica l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. S’estima que la mobilitat en vehicle privat a Rubí s’ha reduït un 75% durant l’estat d’alarma. El consistori treballa també en mesures permanents que s’inclouran en un pla que abordarà els reptes de la mobilitat un cop superada l’emergència sanitària.

Els vehicles tenen com a alternativa a l’avinguda de la Llana el carrer de pont de Can Claverí, en sentit nord, i la carretera C1413, en sentit sud. En cas de buscar aparcament, el consistori recomana estacionar a la plaça de la Verneda o el carrer del Pont de Can Claverí.

Els vehicles que hi estiguin estacionats podran sortir a baixa velocitat i respectant els vianants.

Pont de Can Sant Joan
Aquest divendres al matí, l’Ajuntament ha ampliat el pas per a vianants habilitat en el marc de les obres del pont del carrer Sant Joan. L’objectiu d’aquesta intervenció també és facilitar l’espai suficient a les persones que circulin a peu pel pont perquè puguin mantenir la distància social recomanada.

La Brigada municipal ha desplaçat les tanques que delimitaven les obres, actuació que ha permès guanyar més superfície de pas pels vianants. També s’ha marcat el canvi de nivell entre la vorera i la calçada.