Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament impulsa nous ajuts per facilitar l'accés a l'habitatge i el pagament de les despeses vinculades Aquest dimarts, s'ha obert a consulta pública la tramitació de les bases per a l'atorgament d'aquestes subvencions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament impulsa nous ajuts per facilitar l'accés a l'habitatge i el pagament de les despeses vinculades

Aquest dimarts, s'ha obert a consulta pública la tramitació de les bases per a l'atorgament d'aquestes subvencions

Les ajudes seran gestionades des del Servei d'Habitatge (foto: Ajuntament de Rubí).
Les ajudes seran gestionades des del Servei d'Habitatge (foto: Ajuntament de Rubí)

L'Ajuntament de Rubí està treballant en dues noves línies de subvencions per facilitar a les persones amb una capacitat econòmica limitada l'accés a l'habitatge i el pagament de les despeses bàsiques vinculades. Aquestes substituiran les actuals ajudes a l'IBI que venia atorgant la corporació local des del 2005, davant dels dubtes jurídics que plantejava aquella fórmula, i seran gestionades pel Servei d'Habitatge.

La primera tipologia de subvencions es destinarà a sufragar despeses generals de la llar, mentre que la segona estarà reservada a joves i famílies monoparentals per ajudar-los a fer front a les despeses de formalització de nous contractes de lloguer. Es tracta de conceptes i col·lectius que quedaven fora d'altres ajuts que ja atorga l'Ajuntament i que el Pla local d'habitatge 2021-2027 identifica com a població necessitada de suport per garantir el seu dret a l'habitatge.

Tal com ha explicat la regidora d'Habitatge, Ànnia García Moreno, "aquestes noves ajudes s'emmarquen en les línies estratègiques del Pla local d'habitatge i responen a una realitat perversa: el fet que un bé de primera necessitat, com és l'habitatge, tingui un preu molt per sobre de la capacitat adquisitiva de la majoria de la població".

D'acord amb allò que estableix l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, amb l'objectiu de millorar la participació de la ciutadania en el procediment d'elaboració de normes, l'Ajuntament obre aquest dimarts a consulta pública a través de la plataforma Rubí Participa la tramitació de les bases reguladores d'aquests nous ajuts. L'objectiu d'aquesta actuació és recollir l'opinió dels rubinencs i rubinenques, així com de les organitzacions potencialment afectades per les futures bases, en relació als problemes que es pretenen solucionar amb aquesta iniciativa, la necessitat i l'oportunitat de la convocatòria, els objectius de les subvencions, i les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores.