Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula d’urbanitzacions comparteix les últimes actuacions realitzades en aquesta part de la ciutat A la reunió celebrada aquest dilluns, el veïnat ha conegut els plans de l’Ajuntament per millorar el trànsit a la cruïlla entre l’avinguda de Castellbisbal, el pont de Can Sant Joan i el carrer de les Casetes de Can Fatjó https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Taula d’urbanitzacions comparteix les últimes actuacions realitzades en aquesta part de la ciutat

A la reunió celebrada aquest dilluns, el veïnat ha conegut els plans de l’Ajuntament per millorar el trànsit a la cruïlla entre l’avinguda de Castellbisbal, el pont de Can Sant Joan i el carrer de les Casetes de Can Fatjó

Representants polítics, tècnics i veïnals s’han donat cita a l’Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Representants polítics, tècnics i veïnals s’han donat cita a l’Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La Taula d’urbanitzacions de Rubí ha celebrat aquest dilluns la seva segona reunió. La trobada, presidida per l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, ha comptat amb la participació de representants polítics, tècnics municipals i membres de les entitats veïnals d’aquesta zona de la ciutat.

Durant la reunió, l’Ajuntament ha compartit amb el veïnat de les urbanitzacions la darrera hora sobre diversos temes que l’afecten de forma directa. Entre aquestes qüestions, figura el projecte per millorar la mobilitat a la cruïlla entre l’avinguda de Castellbisbal, el pont de Can Sant Joan i el carrer de les Casetes de Can Fatjó. Segons ha donat a conèixer el personal tècnic del Servei de Mobilitat, s’ha analitzat la intensitat del trànsit i les incidències que es produeixen en aquest punt com a conseqüència de la quantitat de girs que hi poden fer els vehicles. Davant d’això, l’Ajuntament planteja reforçar la senyalització horitzontal i vertical un cop finalitzin les obres del pont de Can Sant Joan i, a llarg termini, semaforitzar la intersecció per tal d’augmentar-ne la seguretat i facilitar el pas de vianants. A més, el Consistori també estudia millorar l’itinerari sud, tot ampliant la vorera entre el carrer de la Font de la Via i l’avinguda de Castellbisbal.

A la trobada d’aquest dilluns, també s’han abordat altres inversions pendents, com ara la instal·lació de càmeres de videovigilància als accessos a les urbanitzacions. El Consistori ha informat que aquesta actuació resta a l’espera del vistiplau de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància, depenent de la Conselleria d’Interior.

Pel que fa a les obres de millora previstes a les urbanitzacions de Can Barceló i Can Solà, s’ha explicat que s’iniciaran durant el mes de març.

Prevenció d’incendis
La Taula d’urbanitzacions també ha pogut conèixer aquest dilluns les diferents actuacions que està duent a terme l’Ajuntament per prevenir els incendis forestals. Així,  el personal tècnic municipal ha presentat al veïnat el plànol de les franges perimetrals i les zones boscoses, on queden plasmats els treballs de neteja que es faran durant aquest any ─una part s’executaran a l’hivern i la primavera, i una altra part a la tardor. També s’ha informat que la brigada forestal i de zones verdes del Centre Especial de Treball de la Font del Ferro serà l’encarregada de dur a terme algunes d’aquestes actuacions.

En relació a la prevenció dels incendis, aquest dilluns també s’ha traslladat als veïns i veïnes que, al llarg d’aquest any, s’actualitzarà el Pla de prevenció d’incendis a les urbanitzacions, després que el 2019 es renovés el Pla de prevenció d’incendis general de la ciutat. A més, se’ls ha informat de la recent constitució de la nova Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Rubí i de les seves funcions, així com d’altres actuacions i informacions d’interès relacionades amb aquesta matèria.

D’altra banda, s’ha explicat que ja s’ha començat la neteja de torrents, tal com van reclamar les entitats veïnals a la primera reunió de la Taula d’urbanitzacions.

Diverses vies de comunicació
A la trobada d’aquest dilluns, l’Ajuntament ha posat a disposició dels veïns i veïnes de les urbanitzacions diversos canals per informar-se i comunicar-se directament amb l’administració. A banda de la pròpia Taula, s’ha habilitat una adreça de correu per recollir les consultes i demandes del veïnat () i, dins el projecte de renovació de la web municipal, s’està preparant un nou apartat dedicat exclusivament a aquest tema. El Consistori també ha aprofitat per recordar a les persones assistents que l’actual apartat web de Medi Natural conté molta informació útil, que l’app mòbil Rubí Ciutat els permet notificar incidències a l’espai públic de manera àgil i que, a través de la web www.rubi.cat, també poden consultar la informació que genera l’estació meteorològica instal·lada a tocar de la carretera de Martorell.

Som molt conscients del pes que tenen les urbanitzacions al nostre municipi i de tots aquells temes que preocupen el seu veïnat. Per això estem fent un esforç per enfortir la comunicació amb aquests ciutadans i ciutadanes, que sens dubte tenen necessitats específiques que cal atendre”, ha manifestat l’alcaldessa, qui ha afegit: “En aquesta segona reunió de la Taula, crec que s’ha demostrat que s’ha estat fent molta feina i que hi ha previstes millores importants”.

A la trobada d’aquest dilluns, les urbanitzacions representades han tingut ocasió de plantejar algunes demandes i queixes específiques del seu territori. Entre d’altres, s’ha parlat de l’excés de trànsit a Sant Muç, del manteniment dels parcs infantils, de les mancances del servei de transport públic en aquesta zona de la ciutat i de l’enllumenat.

Precisament amb l’objectiu d’avançar en totes aquelles qüestions que preocupen el veïnat, la Taula d’urbanitzacions ha acordat aquest dilluns la creació de comissions de treball referents a les diferents temàtiques d’interès. Un cop es constitueixin i s’avanci feina, es posarà data per a una nova convocatòria d’aquest espai de participació.

La Taula d’urbanitzacions de Rubí es va constituir el passat mes d’octubre, donant compliment a una moció aprovada per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament de Rubí.