Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Sala fa 30 anys amb una nova temporada estable d’espectacles per a tots els públics A partir del setembre, la taquilla del teatre amplia l’horari d’atenció a la ciutadania i obrirà també tots els dimecres no festius de 17 a 20 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Sala fa 30 anys amb una nova temporada estable d’espectacles per a tots els públics

A partir del setembre, la taquilla del teatre amplia l’horari d’atenció a la ciutadania i obrirà també tots els dimecres no festius de 17 a 20 h

L’alcaldessa i el regidor de Promoció de la Cultura durant la roda de premsa  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Promoció de la Cultura durant la roda de premsa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La programació de la Temporada Estable de La Sala, que anirà del 8 d’octubre al 15 de gener de l’any vinent, proposa 13 espectacles de molta qualitat per arribar a tot tipus de públic. La nova programació que s’ha presentat aquest dilluns als mitjans de comunicació commemora també l’aniversari d’aquest equipament cultural: el teatre municipal, que es va inaugurar el 18 de setembre de 1992, celebra 30 anys. “Rubí ha crescut també en clau escènica i ho ha fet al voltant del Teatre Municipal. Som conscients que aquests 30 anys d’espectacles a La Sala no haurien estat possibles sense l’estima que sentim els rubinencs i les rubinenques pel nostre teatre municipal. Per això entre aquests 13 espectacles de la temporada estable que avui us presentem hi trobareu diferents homenatges a la ciutat i als seus veïns i veïnes”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. La màxima edil ha destacat que l’Esbart Dansaire de Rubí comença les representacions del seu centenari dins de la temporada estable de La Sala, el 18 de novembre, amb dos esbarts centenaris més: l’Esbart Català de Dansaires i l’Esbart Manresà. El 21 d’octubre s’estrena a La Sala l’espectacle Arrels de la Cia Wecolorsmusic, un musical basat en la vida de l’Alan Montoliu que tracta el cas de l’Alan amb una mirada esperançadora. L’obra posa sobre l’escenari la realitat de les persones transgènere amb l’objectiu de provocar la reflexió i l’autoanàlisi del públic. I el 15 de gener la temporada estable es tancarà amb l’obra Quanta, quanta guerra, basada en la novel·la de Mercè Rodoreda. “Aquesta programació es complementarà aviat amb la futura programació cultural del remodelat Casino. Les obres segueixen el ritme previst i estem impacients per veure la remodelació acabada”, ha conclòs l’alcaldessa.

En total, la Temporada Estable de La Sala està formada per tretze espectacles: 6 de teatre; 2 de dansa, tradicional i clàssica; 3 de música, clàssica, tradicional i contemporània i 2 de teatre musical que se sumen a les projeccions del Cicle Gaudí, que tornarà a portar el millor cinema català a Rubí. Les primeres projeccions del cicle seran Escape room d’Héctor Claramunt (16 de setembre) i Toscana de Pau Durà (14 octubre).

A més dels tres espectacles que ha destacat l’alcaldessa, el programa es completa amb 10 propostes més. ¿Sí o no?, un monòleg còmic de Bruno Oro dirigit per Alejo Levis que parla sobre l’art de perdre’s es podrà veure dissabte 8 d’octubre. Diumenge 9 d’octubre, és el torn de la proposta familiar Miranius, sobre l’aventura d’habitar el món amb els animals com a protagonistes. “Com sempre, la Temporada Estable combina la qualitat de les propostes artístiques amb la diversitat de gèneres que busca arribar a tots els públics. La ciutadania hi trobarà molts espectacles infantils perquè per nosaltres és important que la canalla tingui propostes de qualitat que portin els nens i nenes al teatre”, ha argumentat Moisés Rodríguez Cantón, regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Canton. La programació infantil,  que organitza La Xarxa, es completa amb l’espectacle El mêtre (20 de novembre), Coco, el musical (26 de novembre) i la tradicional Marató de contes (18 de desembre). Una altra de les grans propostes de la temporada és La dona del tercer segona amb l’actriu Àurea Márquez com a protagonista es podrà veure diumenge 23 d’octubre. Diumenge 16 d’octubre, l’escenari de La Sala acollirà Fiat lux de Marta Torrella i Helena Ros, projecte de dues cantants per explorar a capella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals.

Diumenge 27 de novembre serà el torn del Concert de Sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona; dijous 29 de desembre, del Concert de valsos i danses amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i diumenge 8 de gener, de la proposta de dansa El trencanous amb l’International Ballet Company.

Les entrades de tots els espectacles ja es poden adquirir des de la plataforma Koobin. A partir del setembre, la taquilla del teatre amplia l’horari d’atenció a la ciutadania i obrirà també tots els dimecres no festius de 17 a 20 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible