Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La prevenció i gestió d’incendis forestals centrarà la propera sessió de "L’alcaldessa t’informa" La reunió amb el veïnat se celebrarà el dilluns 29 d’abril a les 18.30 h a l’Escola Joan Maragall https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La prevenció i gestió d’incendis forestals centrarà la propera sessió de "L’alcaldessa t’informa"

La reunió amb el veïnat se celebrarà el dilluns 29 d’abril a les 18.30 h a l’Escola Joan Maragall

Una de les recomanacions dels Bombers per prevenir la propagació d’un foc forestal i l’afectació a les cases és retirar la fullaraca de la teulada periòdicament (foto: Ajuntament de Rubí).
Una de les recomanacions dels Bombers per prevenir la propagació d’un foc forestal i l’afectació a les cases és retirar la fullaraca de la teulada periòdicament (foto: Ajuntament de Rubí)

El proper dilluns, l’alcaldessa es trobarà amb els veïns i veïnes de les urbanitzacions en una nova sessió de “L’alcaldessa t’informa”, on s’abordarà el protocol d’actuació en cas d’incendi forestal. En el marc del projecte "L'alcaldessa als barris", Ana María Martínez Martínez convoca la ciutadania un cop al mes per tractar un tema concret que afecta especialment un districte de la ciutat.

La sessió estarà dirigida per membres del cos de Bombers de la Generalitat, que exposaran els diferents models d’incendi forestal i com es comporta cadascun d’ells, així com dels factors que determinen el Pla d’actuació en cas d’incendi (PAI) i de la resta de plans que permeten una òptima gestió de la situació en cas que es declari un incendi ─el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), el Pla d’actuació municipal (PAM) i els plans d’autoprotecció (PAU)─. També parlaran de les mesures que cal adoptar per, d’una banda, preparar l’entorn i, de l’altra, les que cal seguir en cas que es declari un foc.

Per exemple, incidiran en les distàncies mínimes de l’arbrat en relació a les cases, la necessitat de retirar la fullaraca de les teulades o de no acumular llenya, combustibles o mobiliari combustible al costat de les edificacions, entre d’altres.

Aquesta reunió, que tindrà lloc el dilluns 29 d’abril a les 18.30 h a l’Escola Joan Maragall amb la presència de l’alcaldessa, es repetirà els dies 6 de maig a l’edifici Ressò de Sant Muç i el 20 de maig a la Zona Esportiva Can Mir, també a les 18.30 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible