Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La policia local salda una campanya de control de la tinença responsable d’animals amb 54 denúncies Les infraccions més detectades han estat no dur els gossos lligats a l’espai públic, no recollir les deposicions i accedir amb ells a zones infantils https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La policia local salda una campanya de control de la tinença responsable d’animals amb 54 denúncies

Les infraccions més detectades han estat no dur els gossos lligats a l’espai públic, no recollir les deposicions i accedir amb ells a zones infantils

Cal recollir les deposicions dels animals   (foto: Ajuntament de Rubí).
Cal recollir les deposicions dels animals (foto: Ajuntament de Rubí)

La policia local de Rubí ha realitzat una nova campanya de control de la tinença responsable d’animals a l’espai públic, que s’ha saldat amb la denúncia de 54 infraccions, majoritàriament per no dur els gossos lligats a l’espai públic, no recollir les deposicions i accedir a zones infantils. També s’ha detectat i denunciat la conducció de gossos perillosos sense morrió o sense la preceptiva llicència i permetre orinar l’animal en llocs on està prohibit, entre d’altres. Els indrets on s’han detectat més infraccions han estat la plaça de Josep Tarradellas, el Parc de la Pau i la Natura, la plaça de Bonaventura Josa i l’avinguda de Ferrer i Domingo. També s’han denunciat infraccions a l’avinguda de Can Cabanyes i a diversos punts del barri de Can Fatjó i la Plana de Can Beltran, entre d’altres. Els espais on els i les agents han dut a terme la campanya s’han decidit a partir de la informació recopilada pels diferents serveis municipals implicats en la participació ciutadana i la neteja, entre ells, l’equip d’agents cíviques, així com pel resultat de campanyes anteriors.

Aquest tipus d’accions es realitzen amb policies de paisà per a millorar-ne l’eficàcia, un cop s’han reiterat de manera suficient les campanyes informatives i de conscienciació adreçades a la ciutadania. El pla de treball de la policia local preveu campanyes periòdiques com aquesta per continuar fomentant la conscienciació de les persones que, tot i ser una minoria, no segueixen les normes.

Tinença responsable

Els animals de companyia proporcionen molts beneficis a les persones que els tutelen. Ara bé, tenir un animal de companyia també exigeix complir un seguit de compromisos, tant amb l’animal com amb la societat. Aquesta doble responsabilitat és el que es coneix com a tinença responsable.

Les persones responsables d'animals de companyia han de garantir el seu benestar:

Objectius de Desenvolupament sostenible