Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major prendrà la ciutat del 28 de juny a l’1 de juliol amb més de 200 activitats Cultura popular i tradicional, música, activitats familiars, arts escèniques i esport seran protagonistes d’una festa que consolida els escenaris incorporats l’any passat alhora que proposa novetats com el RRandom Club https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Festa Major prendrà la ciutat del 28 de juny a l’1 de juliol amb més de 200 activitats

Cultura popular i tradicional, música, activitats familiars, arts escèniques i esport seran protagonistes d’una festa que consolida els escenaris incorporats l’any passat alhora que proposa novetats com el RRandom Club

Ana María Martínez Martínez i Moisés Rodríguez Cantón, amb el cartell creat per Montsino (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Ana María Martínez Martínez i Moisés Rodríguez Cantón, amb el cartell creat per Montsino (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí celebrarà la Festa Major de Sant Pere del 28 de juny a l’1 de juliol. Més de 200 activitats organitzades per l’Ajuntament i les entitats locals ompliran els quatre dies de celebració, conformant una programació àmplia i diversa que té com a principals eixos la cultura popular i tradicional, les propostes familiars, la música, les arts escèniques i l’esport.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, han presentat aquest dimarts els detalls d’una programació especialment intensa, ja que concentra la quantitat habitual de propostes en tres dies i escaig. La primera edil ha agraït un cop més la contribució indispensable del teixit associatiu: “Aquesta programació no podria ser possible sense la col·laboració, la feina, el compromís i la il·lusió de les entitats, que fan de la Festa Major una celebració intensa i un aparador de luxe de totes les activitats que fan a la ciutat”.

La Festa Major d’enguany consolida espais estrenats l’any passat. Així, l’escenari rock de la plaça de Pep Rovira es tornarà a omplir de concerts de diferents estils d’aquest gènere gràcies a la col·laboració de l’Associació de Músics Rock de Rubí. Dins d’aquesta mateixa programació temàtica, també es farà el ball infantil de Festa Major amb la banda Jarana Rock i una exposició de motos custom amb la col·laboració de l’entitat Amigos de las Motos Custom el Viejo Cowboy.

L’altre espai que es va incorporar l’any passat a la programació amb bons resultats va ser la plaça d’Estanislau Figueras, pensat com un escenari estable de concerts i activitats de baixa intensitat, aptes per a persones amb alta sensibilitat. Aquest any, l’emplaçament es consolida amb la proposta diària de joc creatiu L’Andròmina, actuacions musicals tranquil·les, espectacles de màgia per a tota la família, un punt de sensibiització de l’Associació DAUS i carretons de menjar ràpid, gelats i crispetes

Aquest escenari completa les mesures, cada cop més àmplies, implementades per l’Ajuntament per afavorir una Festa Major més accessible i que inclouen: intèrpret de llengua de signes al pregó i a algunes de les activitats programades a la plaça de Salvador Allende, reserva d’espai i de localitats a diversos actes, tarima elevada a l’Escardívol per a persones amb mobilitat reduïda, “hores silencioses” a l’espai d’inflables de la rambla del Ferrocarril i la fira d’atraccions, i informació visual dins la programació per identificar aquelles activitats amb mesures que faciliten l’accessibilitat o aquelles altres que no són aptes per a persones amb alta sensibilitat, com ara la pirotècnia.

  
Nou RRandom Club i espais temàtics per a tothom

La Festa Major també incorpora espais completament nous, com el RRandom Club, una zona amb música DJ Club, food trucks i barra situada a l’Amfiteatre del parc del Castell que permetrà allargar la nit en aquesta ubicació clàssica dels concerts del RRandom.

A més, es recupera com a escenari la plaça d’Anselm Clavé: “Tenim una altra vegada un corredor de Festa Major amb escenaris temàtics, alguns són novetats i altres els recuperem, com la plaça d’Anselm Clavé, gràcies a la Societat de Blues de Rubí i  l’Associació Espai Socio-Cultural l’Aurora-CGT Rubí, que torna a ser la casa del blues i del rock, i que promou aquesta simbiosi al costat de la plaça de Pep Rovira”, ha explicat el regidor Moisés Rodríguez Cantón.

Altres espais que vertebren la programació són la rambla del Ferrocarril, que aglutina les actuacions de les entitats i bona part de les activitats familiars, un any més sense aigua per la situació de sequera; el Celler, escenari del Cicle de Circ Contemporani, d’una part de les activitats familiars del Carnet Rubí 360 i de l’exposició Col·lectiva de Festa Major; i l’Ateneu, l’indret dels concerts de jazz i de les escoles de música, entre elles l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

També és un emplaçament amb molt pes a la programació la plaça de Salvador Allende, punt de trobada dels més joves, amb concerts, DJ i demostracions de talent; i també l’espai de les activitats LGBTI+ i les entitats de cooperació. Enguany, la celebració del Dia per l’Alliberament LGBTI+ es trasllada al diumenge 30 de juny i es reforça amb una extensa programació intergeneracional sota el lema Rubí Orgullosa, que reforça la idea d’una Festa Major i d’una ciutat en conjunt diversa i respectuosa amb tothom.


Aposta pel talent local

El talent local serà protagonista durant tota la Festa Major. Hi haurà grups i DJ locals a tots els escenaris, inclòs l’Escardívol, on actuaran Mapache Gris, Jere, DJ Joe Diem i The Killing Hits dins del RRandom. També hi haurà DJ locals a la plaça de Catalunya, de la mà de Ràdio Rubí, i al nou RRandom Club. A més, es podrà gaudir d’artistes rubinencs a la plaça de Salvador Allende, en el marc de la programació de Rubí Jove, i a la resta de “places musicals” de la Festa Major.

Els nous valors musicals seran visibles a la gala final del concurs Rubí té Talent, que en aquesta tercera edició consolida la seva ubicació al Teatre Municipal La Sala. En aquest equipament també es farà una actuació especial del Ballet de Barcelona, companyia resident a l’Espona.


Festes lliures d’agressions masclistes i LGBTI-fòbiques

L’Ajuntament vol incidir un cop més en la necessitat de lluitar contra les agressions masclistes i LGBTI-fòbiques. Així, es tornarà a disposar de Punts Liles a l’Escardívol i, com a novetat, a la fira d’atraccions del Rubí Forma.

A més, es facilitaran altres mesures preventives, com el bus a demanda i una presència constant de la campanya Respecta’m als principals escenaris de la Festa Major.


Un cartell que ret homenatge als Gegants de Rubí

La Festa Major es presenta enguany amb un cartell creat per la il·lustradora Montsino, del col·lectiu CIRC. Aquesta obra té com a protagonistes el Roc i la Paula, els Gegants de Rubí, coincidint amb el seu quarantè aniversari, i fa un petit homenatge a les figures històriques incorporant part de la seva estètica. Aquesta mirada al passat també s’evidencia en uns vestits que en realitat són un collage amb imatges passades de la Festa Major.

Tota la programació i la informació útil sobre la Festa Major es pot consultar ja a la pàgina web www.rubi.cat/festamajor. Properament també estarà disponible a l’app Rubí Ciutat, garantint així que tothom pugui portar la programació sempre actualitzada i amb informació ampliada a la butxaca.

Pel que fa al Punt d’Informació de Festa Major, obrirà a la plaça de Pearson el 28 de juny a les 17 h. Des d’allà es repartiran 15.000 unitats del mocador de Festa Major, fins a exhaurir-ne existències.

Objectius de Desenvolupament sostenible