Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La diada de Sant Jordi omplirà l’illa de vianants de cultura i comerç El pròxim 23 d’abril serà el primer que se celebra en el nou espai de l’illa de vianants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La diada de Sant Jordi omplirà l’illa de vianants de cultura i comerç

El pròxim 23 d’abril serà el primer que se celebra en el nou espai de l’illa de vianants

L’alcaldessa ha presentat els actes de Sant Jordi a la llibreria ‘Lectors al tren’ (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
L’alcaldessa ha presentat els actes de Sant Jordi a la llibreria ‘Lectors al tren’ (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Les propostes al voltant de la diada de Sant Jordi començaran a Rubí dissabte 13 d’abril amb l’espectacle ‘Llach poeta’ al Teatre Municipal La Sala amb l’actor Joan Berlanga que recitarà les lletres del cantautor dins del cicle Entre Bambolines; i es tancaran dissabte 27 d’abril amb ‘Mirando il cielo’ dins del cicle Concerts de clàssica a Rubí, també a La Sala.

La plaça Doctor Guardiet serà l’epicentre de la diada del llibre i la rosa. El 23 d’abril traurà a l’illa de vianants els llibreters locals i els punts de venda de roses d’entitats i partits polítics a la plaça del Doctor Guardiet (10 – 21 h). La ciutadania hi trobarà cinc parades de llibres (El racó del llibre, L'Ombra, Gràfiques Ventura, Skalibur i Vilalta) i fins ara han sol·licitat espai a la plaça 8 entitats (Òmnium Rubí, PAH Les Torres, PAH Rubí, Fundación Vicente Ferrer, Assemblea Nacional Catalana, Parròquia Sant Pere, Oncolliga i l’Associació de Músics el Silenci és música). Durant la diada, signaran exemplars de les seves publicacions Gracia Pérez, Montserrat Clemente i Francisco Rueda i Xavi Mas, entre d’altres.  “La ciutadania podrà gaudir d’un Sant Jordi més gran que mai al llarg de l’illa de vianants que fa que el centre creixi per Magí Ramentol fins al Mercat Municipal” ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez durant la roda de premsa de presentació de la programació de la diada.

Per Sant Jordi també sortiran a la plaça Doctor Guardiet l’Espai Jove Torre Bassas, la Biblioteca Mestre Martí Tauler que ha preparat un taller de manualitats per a nens i nenes; Ràdio Rubí que farà programació en directe de 10 a 18 h;  el Servei Local de Català que proposa una lectura col·lectiva en veu alta i  l’Escola Municipal de Música Pere Burés que pujarà a l’escenari a les 17.15 h. A més durant el matí, els rubinencs i les rubinenques tornaran a tenir la possibilitat de fer visites guiades al campanar del Segle XII de l’església de Sant Pere i veure la maquinària d’un rellotge datat de 1911 i que es manté encara en funcionament. Per a les visites guiades del campanar cal inscripció prèvia a museu@ajrubi.cat o trucant al 588 75 74.

Fins dimecres 10 d’abril encara hi ha temps per sol·licitar autorització per una parada de venda de flors. S’estima que, com l’any passat, n’hi haurà 90 repartides per tota la ciutat. “No voldria acabar sense fer una recomanació: la Font del Ferro ja ha posat en marxa la campanya de Sant Jordi i ens proposen roses acompanyades amb una targeta feta a mà pels usuaris del servei d’atenció diürna. Comprar a la Font del Ferro és també una manera de col·laborar per la inclusió social i fer entre tots i totes una ciutat més justa”, ha conclòs l’alcaldessa.

El programa complet d’activitats es pot consultar al web municipal.