Sou a: Inici / Festes i tradicions / Calendari Festiu / Festa de Sant Jordi

Festa de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Rubí conjuga tradició i modernitat,  dirigeix la mirada enrere, cap a les tradicions, al temps que les reinventa mitjançant les activitats infantils, les propostes culturals i artístiques, els tallers, les sardanes i, especialment, a través de l’element més característic d’aquesta festa: les parades de llibres i de roses.

El Sant Jordi apropa al conjunt de la població les festes tradicionals catalanes i els elements tradicionals rubinencs, els llibres i la literatura;  i uneix cultura i tradició popular per esdevenir una celebració de referència.

Sant Jordi es queda a casa

L'emergència sanitària provocada per la Covid-19 canvia la diada d'enguany: aquest any, Sant Jordi es queda a casa i se celebrarà a través d'iniciatives virtuals amb la voluntat de donar suport als escriptors, al comerç local i, en general, al teixit cultural de la ciutat.

Si Sant Jordi es queda a casa, internet i les xarxes socials ens portaran les tradicions del 23 d'abril... i potser n'inventarem alguna de nova!

Contacta amb la teva llibreria de confiança

Les llibreries que surten a la plaça Doctor Guardiet promouen la venda de llibres a través d'internet i, com sempre, us recomanen llibres. Aquest any, a través del Facebook de l'Ajuntament de Rubí.

 • GRÀFIQUES VENTURA

Partipa en la iniciativa Llibreries obertes i fan enviament a domicili: encàrrecs per WhatsApp (600 456 424 ó 629 982 065) o bé al telèfon de la botiga (936 991 382)

Facebook:https://www.facebook.com/Grafiques-Ventura-Llibreria-Papereria-Article-Festes-219498371559805/

 • L’OMBRA

Partipa en la iniciativa Llibreries obertes

www.llibreriaombra.cat

Contacte: 936 995 051 o 

Facebook: https://www.facebook.com/llibrerialombra/

 • RACÓ DEL LLIBRE

Partipa en la iniciativa Llibreries obertes

Fan servei a domicili. Contacte per recomanacions i comandes: info@racodelllibre.cat i WhatsApp: 625469840

www.racodelllibre.cat

Facebook: https://www.facebook.com/racodelllibre/

 • VILALTA

Llibres, només a domicili. Encàrrecs per Whatsapp: 666 185 724

Facebook: https://www.facebook.com/establimentsvilalta1963/

 • LECTORS AL TREN

Partipa en la iniciativa Llibreries obertes i fan vals de regal personalitzats.

Contacte: montse@lectorsaltren.cat i 606 028 304

www.lectorsaltren.cat

Facebook: https://www.facebook.com/Lectors-al-Tren-1492722727713340/

 • SKALIBUR

A través de la web www.kamekame.es

Facebook: https://www.facebook.com/KameKameComics

Hi ha nens o nenes a casa? Ens recomanarien un llibre?

Els nens i nenes de casa recomanarien un llibre a la resta de la ciutat?

 • Grava un vídeo de màxim 50 segons on els més petits recomanin les seves lectures preferides
 • Penja la teva proposta a Instagram amb l'etiqueta  #santjordiesquedaacasa #rubiesquedaacasa
 • Replicarem els vídeos al perfil de @rubi_ciutat  i es podran consultar seguint el hashtag

Omple els finestrals amb roses, dracs, cavallers i donzelles!

L’Ateneu i Catàrtic us conviden aquest 23 d’abril a participar en un taller col·lectiu per fer lluir Sant Jordi des de casa. Us animem a omplir els finestrals i balconades de Rubí amb figures i formes inspirades en l’imaginari de Sant Jordi. Per fer-ho us proposem la tècnica dels papers retallats, creada per l’artista Henri Matisse als seus coneguts cut outs o dibuixos amb tisores. Només us calen tisores, celo i tot tipus de papers per crear les vostres composicions. Trobareu la proposta  i moltes idees en aquests enllaços: facebook.com/lateneu.rubi i youtube.com/AteneuRubi

La Biblioteca Mestre Martí Tauler també us proposa que decoreu els balcons amb allò que envolta Sant Jordi, com roses, llibres o la coberta del vostre llibre preferit.

Fes recomanacions literàries!

La biblioteca també espera les vostres recomanacions literàries perquè tothom gaudeixi d’aquest llibre que tant us ha agradat

 • Fotografia el llibre i escriu un text de màxim de 280 caràcters
 • Envia la teva proposta a facebook.es/bibliotecammt o instagram.com/bibliotecammt
 • Afegeix en el text les següents etiquetes: #santjordiesquedaacasa #rubiesquedaacasa #JoEmQuedoACasa #BalcoSantJordi #llibreriesobertes #MagradaCatalunya #joproposo #jorecomano

Vols fer una video-recomanció?

 • Grava un vídeo de màxim 15 segons.
 • Penja la teva proposta a Instagram amb les etiquetes: #santjordiesquedaacasa #rubiesquedaacasa #JoEmQuedoACasa #BalcoSantJordi #llibreriesobertes #MagradaCatalunya #joproposo #jorecomano

Escolta la ràdio

Ràdio Rubí emetrà un programa especial que sota el títol 'Sant Jordi Confinat'  (d'11 a 13 h) que inclou les recomanacions de llibres i música de 25 rubinencs i rubinenques d’àmbits diversos. A la tarda, Xavier Baltà ha preparat un especial Sant Jordi del programa “Sons del passat” dedicat a la gent gran que s’emetrà de 17 a 19 h.

La cobertura informativa de la jornada es realitzarà, com cada dia, als butlletins horaris de la 99.7 FM , www.radiorubi.fm i les xarxes socials de l'emissora.

Escriu!

El dia de Sant Jordi farem un relat col·laboratiu a través del Twitter municipal.  Mantingueu-vos atents a les xarxes socials!

 • Compartir