Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat es prepara per descobrir els colors del Nadal El proper 26 de novembre, Rubí donarà inici a una programació nadalenca marcadament familiar, que tornarà a incloure el campament del Mag Rubisenc i la cavalcada de Reis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutat es prepara per descobrir els colors del Nadal

El proper 26 de novembre, Rubí donarà inici a una programació nadalenca marcadament familiar, que tornarà a incloure el campament del Mag Rubisenc i la cavalcada de Reis

El regidor i l'alcaldessa, amb la imatge d'aquest Nadal (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El regidor i l'alcaldessa, amb la imatge d'aquest Nadal (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubí ultima els preparatius per a unes festes nadalenques carregades d’il·lusió. La programació d’aquest any reforça les propostes adreçades al públic familiar i recupera tradicions que havien quedat aturades per la pandèmia, com el campament del Mag Rubisenc, la cavalcada de Reis i la festa de Cap d’Any.

És un moment d’especial efervescència cultural i comercial, i una època marcadament familiar. La programació que hem preparat està molt orientada a la infància, incrementant l’oferta adreçada a ella”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, durant la presentació de la programació festiva. Un cop més, Ajuntament, entitats i comerços han sumat esforços per transformar la ciutat durant pràcticament un mes i mig amb propostes que combinen tradició i innovació.

La programació arrencarà el dissabte 26 de novembre amb la tradicional encesa de l’enllumenat a la plaça de l’Ajuntament i s’allargarà fins passat el dia de Reis. Durant tots aquests dies, els colors s’escamparan per Rubí gràcies a la decoració pròpia de les dates però, sobretot, a la gran quantitat d’activitats que es viuren al carrer i a la participació dels rubinencs i rubinenques.

Enguany hi haurà un espai on tots aquests colors, sense excepció, convergiran per fer feliços els més petits de la casa. Del 26 de novembre al 30 de desembre, la plaça de l’Ajuntament serà l’escenari d’un nou espectacle diari sota el títol Colors de Nadal. Totes les tardes, a partir de les 19 h, la façana de la casa consistorial es transformarà en una gran fàbrica on passaran coses fantàstiques: els infants hi descobriran la màgia que envolta la creació dels caramels i podran ser-ne partícips. Colors de Nadal es programarà a diari però hi hi haurà diferents variacions en funció del calendari: hi haurà catorze dies en què s’oferirà l’espectacle teatralitzat de la fàbrica de caramels, que en algunes ocasions anirà acompanyat d’un taller de manualitats familiar; la resta de jornades, tindrà lloc un espectacle de llums sobre la façana de l’Ajuntament; i també es preveu que alguns dies hi participin les entitats locals.

Aquest espectacle generarà un fil conductor fins a finals d’any, per després enllaçar amb l’altre moment àlgid de les festes de Nadal: l’arribada del Reis d’Orient. Aquesta es començarà a preparar els dies 28, 29 i 30 de desembre amb una altra novetat d’aquest any: l’Oficina de Correus Reial, que s’ubicarà a la planta baixa de l’Ajuntament cada tarda per rebre les cartes dels infants i assegurar que arriben a Ses Majestats.

No serà l’única oportunitat que tindran els infants per lliurar les seves cartes. El 3 de gener, també es facilitarà que els nens i nenes de les urbanitzacions puguin entregar-les al patge reial a l’edifici Ressò.

       

Tornen el campament del Mag Rubisenc i la cavalcada

Els dies 2, 3 i 4 de gener, tornarà a obrir al Castell el campament del Mag Rubisenc i ho farà en el seu format habitual, de 16.30 a 20.30 h. L’accés serà amb entrades que es repartiran als infants en el moment d’arribada al campament, hi haurà un taller de fabricació de fanalets, animació i servei de food truck, i els infants podran compartir les seves il·lusions per a la ciutat en un arbre dels desitjos.

També tornarà enguany la cavalcada, amb el seu recorregut tradicional: s’iniciarà a l’Escardívol, s’adreçarà cap a Les Torres i la Zona del Mercat, i tornarà a passar pel Centre fins acabar a la plaça del Doctor Guardiet, on es farà la tradicional adoració al pessebre. Serà una cavalcada teatralitzada, amb la participació de set carrosses, una desena de companyies artístiques i diverses entitats locals.

Com a novetat, s’habilitarà un tram del recorregut, davant del Rubí Forma, per a ús preferent de persones amb diversitat funcional, amb l’objectiu que tothom sense excepció pugui gaudir d’aquest gran espectacle.

    

Una ciutat engalanada i plena d’activitats

El regidor de Comerç i de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha destacat l’arribada del “cicle cultural més important de l’any i també de l’època més determinant per als comerciants. La ciutat estarà engalanada, la ciutat estarà més viva que mai, i el que volem és que la gent gaudeixi de la cultura i consumeixi a Rubí”. Per facilitar-ho, s’han sumat nous elements decoratius als carrers: dos nous portals amb photocall a les places del Doctor Guardiet i de l’Onze de Setembre, més instal·lacions lumíniques a peu de carrer, i una ampliació de la decoració clàssica aèria a diferents punts de la ciutat, incloses les urbanitzacions.

Aquesta ornamentació concilia la necessitat de reduir el consum energètic amb la demanda del teixit comercial d’embellir els carrers i atraure clients. Així, tot i que els elements decoratius han passat de 358 el 2021 a 378 aquest any, el seu consum serà força inferior gràcies a una reducció del 14,4% de les hores d’encesa. Tota la campanya de Nadal només representa per a l’Ajuntament un 0,33% del cost elèctric anual en enllumenat públic.

La ciutat també lluirà gràcies a la tercera edició de la iniciativa NadalARTS, novament amb la implicació dels il·lustradors i il·lustradores del col·lectiu C.I.R.C. i de l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny edRa. Els aparadors de 160 establiments mostraran fantàstiques decoracions amb un doble objectiu: convidar la ciutadania a passejar i acostar-se al comerç de proximitat, i alhora donar visibilitat a la creativitat dels il·lustradors locals i a la feina d'edRa.

Enguany també repetiran altres propostes clàssiques de dinamització comercial: la Fira de Nadal i l’espai d’activitats familiars El Racó de les Il·lusions, del 9 al 24 de desembre a la plaça de la Nova Estació; la Carpa de Nadal, del 9 al 29 de desembre a la plaça del Doctor Guardiet; el Tió Gegant dels Comerciants, del 9 al 24 de desembre; i el Trenet dels Comerciants, del 2 de desembre al 4 de gener.

A més, es podrà recuperar la festa de Cap d’Any, que enguany se celebrarà a la plaça del Doctor Guardiet i que estarà animada per un DJ.

         

Les entitats mantenen les tradicions

El teixit associatiu local és garant de moltes de les tradicions nadalenques. El treball i la il·lusió de les entitats faran que no faltin a la programació cites tan clàssiques del Nadal com La Marató de Contes de La Xarxa, l'exposició de Diorames de l’Associació de Pessebristes, Els Pastorets i Els Dimoniets del Casal Popular, la Zambombada i els Campanilleros de l’Hermandad Rociera Andaluza de Rubí, els diferents concerts de nadales o el Quinto de Nadal, entre moltes altres.

L’alcaldessa ha agraït un cop més a les entitats la seva contribució a la programació i ha animat la ciutadania a participar de les seves activitats.

Tota la informació sobre el Nadal es pot consultar ja al web www.rubi.cat/nadal, que s’anirà actualitzant amb noves propostes durant els propers dies.

Objectius de Desenvolupament sostenible