Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Caravana de la innovació de la Diputació s’atura a Rubí La iniciativa ha vingut a prendre nota de la Gimcana de Dades Obertes dirigida als instituts https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Caravana de la innovació de la Diputació s’atura a Rubí

La iniciativa ha vingut a prendre nota de la Gimcana de Dades Obertes dirigida als instituts

La caravana ha fet parada a la biblioteca Mestre Martí Tauler (foto Ajuntament de Rubí).
La caravana ha fet parada a la biblioteca Mestre Martí Tauler (foto Ajuntament de Rubí)

La Caravana de la Innovació Digital de la Diputació de Barcelona és una iniciativa que tracta de compartir experiències novedoses i que puguin ser d’utilitat a altres administracions. L’aturada que ha fet a Rubí, aquest divendres 8 de març, respon a la voluntat de prendre nota de la Gimcana de Dades Obertes celebrada durant la 2a Jornada de Govern Obert, que va treballar amb els alumnes de secundària dels instituts de Rubí les eines que ofereixen els sistemes de dades obertes.

La visita de la caravana ha comptat amb Lourdes Muñoz, d’Iniciativa Open Data Barcelona, que ha fet de relatora per explicar l’activitat celebrada a la ciutat. Durant la trobada, els serveis municipals que van participar en l’organització de la jornada han explicat la motivació que va portar a dissenyar aquest producte, i també s’han dedicat a analitzat els beneficis tant interns com externs com les dificultats que s’han trobat. A banda de la motivació personal, han destacat que apropar les dades obertes a la ciutadania més jove facilita tenir una ciutadania crítica i que sàpiga utilitzar les eines de govern obert que l’Ajuntament posa a la seva disposició. Com a dificultats han destacat la continuïtat del projecte, però tot i així, es vol continuar per aconseguir que tot l’alumnat dels diferents cursos pugui aplicar aquests coneixements.

La cita també ha tingut la participació dels diferents serveis que van participar en l’organització de la jornada i de la gimcana: l’Àmbit d’Alcaldia, Unitat de Govern Obert i el Servei de tecnologia i Sistemes d’Informació, així com la col·laboració del Gabinet d’Estudis i Estadística en el marc de l’Oficina de Governança de Dades i el Servei d’Educació, a més d’altres tècnics i tècniques municipals que també van col·laborar en el disseny de la Gimcana.

La caravana  ja ha fet altres aturades a altres administracions que han dut a terme projectes encaminats a la innovació digital. És el cas del Consell Comarcal del Moianès, l’Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort. Rubí és la darrera parada dels recorregut.

Objectius de Desenvolupament sostenible