Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Expositiu Aula Cultural convida a contemplar sense presses els paisatges de Carme Llop La mostra pictòrica “L’enigma de l’ombra” es podrà visitar a l’equipament municipal fins al 29 d’octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Espai Expositiu Aula Cultural convida a contemplar sense presses els paisatges de Carme Llop

La mostra pictòrica “L’enigma de l’ombra” es podrà visitar a l’equipament municipal fins al 29 d’octubre

Carme Llop i Moisés Rodríguez Cantón, davant del quadre dedicat a Rubí (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Carme Llop i Moisés Rodríguez Cantón, davant del quadre dedicat a Rubí (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’artista rubinenca Carme Llop presenta a l’Espai Expositiu Aula Cultural L’enigma de l’ombra, un conjunt de pintures paisatgístiques que conviden el públic a una contemplació íntima i tranquil·la. La mostra, que s’ha inaugurat aquest dijous, es podrà visitar gratuïtament fins al proper 29 d’octubre.

Els paisatges que exposa Carme Llop formen part de la producció més recent de l’artista. Són una trentena d’obres a l’oli realistes però no completament fidels als escenaris que hi apareixen, ja que el principal objectiu de l’autora és expressar amb elles un moment íntim, una experiència de pau i reflexió davant la immensitat de la natura. A la mostra, hi ha sèries dedicades al Montgrí, a Banyoles i al Nil, així com diverses pintures amb els nenúfars i l’aigua com a protagonistes. També hi destaca la referència a un conegut paisatge rubinenc: els xiprers del parc de Ca n’Oriol.

Durant la inauguració de l’exposició, Llop ha explicat que L’enigma de l’ombra reflecteix la seva atracció per “la llum i la foscor, que són el crea els volums. El títol es refereix a allò que queda mig ocult, que desperta la imaginació i que està per descobrir”. Conseqüentment, la mostra està pensada perquè el públic la gaudeixi amb calma, “escoltant” els secrets que s’hi plasmen a través de la representació de la natura.

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha agraït a Carme Llop aquest nou “regal a la ciutat” en forma d’exposició, un recull de pintures que culminen l’evolució del seu art: “En aquestes obres, ha tret l’escena i ha deixat l’escenari. I aquest és un espai on pots parar, badar o somiar el que vulguis a dins”.

Carme Llop té una trajectòria artística de prop de 40 anys, durant els quals el seu llenguatge ha avançat cap a un major realisme. La natura s’ha anat convertint en la gran protagonista de les seves obres, al mateix temps que substituïa la pintura acrílica dels seus inicis pels colors a l’oli.

L’artista està establerta des de fa anys a Rubí i està molt implicada en la seva vida cultural. El 2019, va donar a la ciutat 18 obres de diferents èpoques per tal que passessin a formar part de la col·lecció del Museu Municipal Castell (MMUC). Llop ha exposat les seves pintures arreu de Catalunya i, en diverses ocasions, a Rubí.

L’enigma de l’ombra es podrà visitar gratuïtament fins al 29 d’octubre a l’Espai Expositiu Aula Cultural. L’equipament obre els dijous i divendres, de 17 a 20 h; i els dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.