Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’artista Carme Llop dona 18 quadres a la ciutat Les obres, que cobreixen un període artístic de més de 30 anys, seran conservades pel Museu Municipal Castell (MMUC) https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’artista Carme Llop dona 18 quadres a la ciutat

Les obres, que cobreixen un període artístic de més de 30 anys, seran conservades pel Museu Municipal Castell (MMUC)

L’artista ha mostrat les obres donades a l’alcaldessa i el regidor de Cultura (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
L’artista ha mostrat les obres donades a l’alcaldessa i el regidor de Cultura (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’artista rubinenca Carme Llop ha donat a l’Ajuntament 18 obres pictòriques representatives de tota la seva trajectòria. El lliurament s’ha formalitzat aquest dilluns amb la signatura de l’acord de donació per part de l’autora i de l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez.

Les obres seleccionades seran inventariades i conservades pel Museu Municipal Castell (MMUC), que ja disposa actualment d’una petita col·lecció de pintures de l’artista. L’acord de donació també inclou el compromís de l’equipament de difondre aquest fons dins el seu projecte expositiu i de posar-lo a disposició dels investigadors i investigadores.

He decidit donar aquestes obres a l’Ajuntament per la meva vinculació amb Rubí i amb el MMUC, i perquè sé la cura que tenen a l’hora de conservar i mantenir el patrimoni cultural”, ha explicat Llop. Un gest de confiança que ha agraït l’alcaldessa, Ana María Martínez: “Aquesta donació permetrà integrar l’obra de Carme Llop al patrimoni artístic municipal i acostar-la al conjunt de la ciutadania. Estem davant d’una col·lecció de quadres molt diferents però tots ells molt interessants que ens fa molta il·lusió poder conservar al nostre museu”.

Les 18 pintures lliurades a la ciutat cobreixen un ampli període que va del 1987 al 2019, en què s’evidencia l’evolució de l’artista tant a nivell tècnic com temàtic. Els primers treballs inclosos a la col·lecció, realitzats amb pintura acrílica, destaquen per una base molt matèrica i pel protagonisme que hi jugen els espais interiors i les figures humanes misterioses. A mesura que passen els anys, però, Llop s’allibera d’aquest univers tancat i gira la seva mirada cap a la natura, que es converteix en la seva principal font d’inspiració. A partir de llavors, els seus quadres es caracteritzen per un ús lluminós de la pintura a l’oli.

Exposició a l’Aula Cultural
Precisament del 9 de maig al 20 de juliol, l’Espai Expositiu Aula Cultural acollirà la mostra Testimoni sensible, que recull algunes de les últimes obres de Llop. En aquesta selecció de 43 pintures a l’oli, l’artista abunda en la temàtica de l’aigua, representada pel llac de Banyoles i les salines del sud de França. Es tracta, per tant, d’una nova incursió de l’artista en el gènere paisatgista que li permet, un cop més, jugar amb la llum i els reflexos.