Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa rep l’alumnat del programa Erasmus+ Joves estudiants de l’Institut Torrent dels Alous de Rubí, el Fichte Gymnasium de Hagen (Alemanya) i el Klarup Skole de Aalborg (Dinamarca) participen d’una experiència d’intercanvi per comparar les polítiques mediambientals dels seus municipis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa rep l’alumnat del programa Erasmus+

Joves estudiants de l’Institut Torrent dels Alous de Rubí, el Fichte Gymnasium de Hagen (Alemanya) i el Klarup Skole de Aalborg (Dinamarca) participen d’una experiència d’intercanvi per comparar les polítiques mediambientals dels seus municipis

Els i les joves del programa amb l’alcaldessa, el regidor de Medi Ambient i els mestres acompanyants  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els i les joves del programa amb l’alcaldessa, el regidor de Medi Ambient i els mestres acompanyants (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, han rebut aquest dijous a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Rubí els i les alumnes que participen al programa Erasmus+ sobre medi ambient. La visita s’emmarca en la beca Erasmus + KA2 que ha obtingut l’institut Torrent dels Alous per un projecte educatiu al voltant del medi ambient en col·laboració amb dos països europeus, Alemanya i Dinamarca. En el marc d’aquesta proposta, l’alumnat de batxillerat de tres centres educatius, un de cada país, fa un estudi comparatiu sobre les diferents polítiques mediambientals dels seus respectius municipis, que inclou l’estructura política que se n’ocupa, el sistema de reciclatge que es fa servir a cada població i l’anàlisi de l’entorn dels centres educatius. Hi participen 15 nois i noies de l’Institut Torrent dels Alous de Rubí, 8 alumnes del Fichte Gymnasium de Hagen (Alemanya) i 8 joves del Klarup Skole d’Aalborg (Dinamarca). Abans de visitar aquests dies Rubí, l’alumnat ha estat també a Dinamarca i Alemanya.

Durant la recepció a la casa consistorial, l’alcaldessa ha donat la benvinguda als i les joves del programa d’intercanvi i els ha explicat que “el centre de les nostres polítiques són les persones, especialment les més vulnerables. Durant aquest mandat, marcat per la fase aguda de la pandèmia hem continuat insistint, alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en les polítiques de medi ambient, perquè som molt conscients que no hi ha un pla B pel nostre planeta”. Després de la trobada a l’Ajuntament, els i les alumnes han acompanyat el regidor de Medi Ambient fins a l’edifici Rubí Forma per una nova visita dedicada a la proposta Rubí Brilla. Medrano Muñoz ha parlat amb l’alumnat de la importància de la transició ecològica i ha detallat l’estratègia municipal de lluita contra el canvi climàtic. “Rubí treballa per reduir les emissions de CO2 de la indústria i el transport un 40% el 2030, continua apostant pel projecte 50/50 per implicar les noves generacions en la transició ecològica i donem suport a les famílies que més ho necessiten perquè tothom tingui garantits els seus drets energètics”, ha exposat l’edil. Medrano Muñoz també ha compartit amb els nois i noies el projecte de rehabilitació de la Torre Salduba i el desplegament de l’autoconsum solar a tots els sectors de la ciutat, entre d'altres.

Objectius de Desenvolupament sostenible