Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa fa valer la tasca de les entitats locals com a part indispensable de la Festa Major La tradicional recepció d’entitats de Festa Major ha servit per celebrar el 50è aniversari de l’Associació de Veïns del Pinar i el Centre d’Esplai L’Eixam https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa fa valer la tasca de les entitats locals com a part indispensable de la Festa Major

La tradicional recepció d’entitats de Festa Major ha servit per celebrar el 50è aniversari de l’Associació de Veïns del Pinar i el Centre d’Esplai L’Eixam

L’alcaldessa amb els i les  representants de les entitats que enguany celebren 25 i 50 anys  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa amb els i les representants de les entitats que enguany celebren 25 i 50 anys (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubí ha recuperat aquest dilluns la tradicional recepció d’entitats un dia abans del pregó de Festa Major. L’acte ha aplegat unes 200 persones als jardins de l’Ateneu Municipal, la majoria representants del teixit associatiu rubinenc. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha agraït la feina de les entitats de la ciutat i la seva implicació a l’hora d’organitzar la Festa Major de Sant Pere. “Us vull donar les gràcies en nom de l’Ajuntament i en nom de la ciutat. Rubí és com és gràcies a totes i tots vosaltres. Tenim una ciutat rica i diversa amb entitats de tota mena que a la Festa Major conviuen i que fan de la nostra Festa Major una festa envejable, a la comarca i més enllà. I això en un 90% és gràcies a la vostra tasca”, ha dit la màxima edil.

A més de celebrar conjuntament la tasca feta a la ciutat des de les diferents associacions locals, l’acte també ha servit per felicitar aquelles entitats locals que fan  25 o 50 anys. “A les entitats que feu anys, felicitats i moltes gràcies. Gràcies per tots aquests anys fent créixer la ciutat i el nostre teixit associatiu”, ha conclòs Martínez, que ha convidat tothom a gaudir de la Festa Major.

L’Associació de Veïns del Pinar i el Centre d’Esplai L’Eixam són les dues entitats que fa cinc dècades que es van inscriure al Registre d’Entitats Ciutadanes (REC). “Gràcies a tots i totes els veïns i veïnes del Pinar. El Pinar és un barri lluitador que sempre demanem i demanem ... i que per 50 anys més puguem seguir-ho fent”, ha dit Maria José Munuera González, presidenta de l’entitat veïnal en el moment de recollir la placa commemorativa  de mans de l’alcaldessa. “Fa goig veure tanta gent que solidàriament dona el seu temps per fer de Rubí una ciutat més amable. [..] Som la primera entitat de lleure educatiu de Rubí que arriba als 50 anys.. esperem que hi arribin també Guspira, Albada i altres . Gràcies per aquest reconeixement i endavant” ha exclamat Ramon Ribas Frías, fundador de l’Eixam.

Les entitats que han recollit una distinció pel seu 25è aniversari són els Amics dels automòbils antics de Rubí, l’Associació de Veïns Zona Mercat, el Club Patinatge Artístic Rubí i Activitat Social Rubinenca (ACSO). El secretari dels Amics dels automòbils antics de Rubí, Josep Mercader Esteve, ha explicat que “és un orgull haver arribat fins aquí, esperem continuar tirant endavant aquest club perquè vagi sumant anys i continuar  fent anys amb l’afició pels cotxes i les motos clàssiques que és un record dels temps passats”. En nom de l’entitat veïnal, el seu president, David González Guillamot, ha recordat les víctimes de la COVID-19 i ha reclamat que “el reconeixement de l’Ajuntament de Rubí no sigui només cosa d’un dia coincidint amb l’aniversari, sinó que es mantingui en el dia a dia”. “Moltes gràcies a tothom i a per 25 anys més!”, ha exclamat la presidenta del Club Patinatge Artístic Rubí, Cristina Arenas Menjibar, en el moment de recollir la distinció municipal. Finalment, el president d’ACSO, Jordi Díez López, ha recordat els inicis de la seva entitat: “Vam començar amb la intenció d’abolir les barreres arquitectòniques, era difícil, però l’Ajuntament va posar molt de la seva banda i gràcies a Déu avui molta gent que té mobilitat reduïda pot moure’s per Rubí”. L’AFA de l’INS La Serreta també fa enguany 25 anys, però va disculpar la seva presència a la recepció.

Objectius de Desenvolupament sostenible