Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa acompanya el Club Ciclista Rubí al Senat La cambra ha tirat endavant una reforma del codi penal que endureix les conseqüències pels conductors en cas d’infracció amb resultat de lesions o mort https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa acompanya el Club Ciclista Rubí al Senat

La cambra ha tirat endavant una reforma del codi penal que endureix les conseqüències pels conductors en cas d’infracció amb resultat de lesions o mort

La delegació al Senat (foto: Ajuntament de Rubí).
La delegació al Senat (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i diversos membres de l’equip de govern han acompanyat aquest dimecres el Club Ciclista Rubí al Senat on s’ha aprovat la proposició de llei orgànica de modificació del codi penal en matèria d’imprudència en la conducció de vehicles a motor o ciclomotor. La reforma preveu protegir ciclistes i vianants, els col·lectius més vulnerables en cas d’accident.

La modificació reforça l’esperit de la reforma de 2019 per endurir les penes en cas d’imprudència. Així, la reforma preveu que si el jutge determina que hi ha hagut imprudència en la conducció d’un vehicle a motor o ciclomotor considerada amb infracció greu del codi de circulació i es produeix la mort o lesions rellevants de la víctima, la imprudència ha de ser qualificada, com a mínim, com a imprudència menys greu i no lleu.  En els casos d’imprudència menys greus la retirada del carnet de conduir serà ara obligatòria i no facultativa com fins ara. El nou text també obliga a l’autoritat administrativa competent a posar en coneixement de l’autoritat judicial els fets derivats d’infraccions de trànsit amb resultat de lesió o mort i s’elimina la necessitat que hi hagi denuncia de la víctima com a pas previ a la investigació dels fets per part de l’autoritat judicial.

Pel respecte, la convivència i la justícia, avui és un dia important pel món del ciclisme. Ha estat un honor acompanyar al Club Ciclista Rubí al Senat. A partir d’ara, les i els conductors que facin mal a ciclistes o vianants afrontaran conseqüències més greus. Queda camí per recórrer, però avui sentim que hem fet un pas endavant i l’hem fet amb el record dels rubinencs que van perdre la vida el 21 d’agost molt present”, ha dit l’alcaldessa.

El 21 d’agost un atropellament va acabar amb la vida de dos ciclistes el Club Ciclista Rubí. L’accident es va produir a la carretera C-243c, a l’alçada de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Martorell-Vila. Un vehicle va envestir un grup de vuit integrants del Club Ciclista Rubí, provocant la mort de dos d’ells i ferint altres tres, un d’ells d’extrema gravetat. Els altres ciclistes que formaven part del grup van resultar il·lesos. Poques hores després de l’atropellament, els Mossos d’Esquadra van poder detenir el presumpte autor dels fets a Martorell. La jutgessa en va declarar presó provisional. Els serveis jurídics municipals estan estudiant la possibilitat que l’Ajuntament de Rubí pugui personar-se en la causa penal i exercir les acciones pertinents.

Dissabte 3 de setembre, més de 4.000 ciclistes d’arreu de Catalunya van pedalar a Rubí per exigir més seguretat a les carreteres i retre homenatge a Miguel Moya Lara i José María de la Torre Morales. L’acte organitzat per la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Rubí sota el lema ‘Prou ciclistes morts a les carreteres’ va culminar a la plaça Pere Aguilera amb una concentració multitudinària i un minut de silenci.

Objectius de Desenvolupament sostenible