Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament tornarà a premiar les millors iniciatives comercials de nova implantació Els emprenedors interessats a optar als 5.000 € de premi podran presentar els seus projectes a partir del mes de juny i fins a finals de setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament tornarà a premiar les millors iniciatives comercials de nova implantació

Els emprenedors interessats a optar als 5.000 € de premi podran presentar els seus projectes a partir del mes de juny i fins a finals de setembre

L’alcaldessa i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local lliurant un dels premis del 2015 a la propietària de Juanaipunt (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local lliurant un dels premis del 2015 a la propietària de Juanaipunt (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí obrirà el proper mes de juny una nova convocatòria dels Premis a les millors iniciatives comercials, que reconeixeran amb 5.000 euros cadascun els dos millors projectes implantats aquest 2016. L’objectiu dels ajuts és fomentar l’obertura de nous establiments, promoure l’ocupació de locals buits, fomentar l’emprenedoria local, dinamitzar les diferents zones comercials de la ciutat i potenciar el comerç de proximitat.

Es poden presentar als premis aquells emprenedors que hagin obert un establiment en el que va d’any o que tinguin previst fer-ho abans de 2017, així com els comerciants que es traslladin a una zona més idònia per a la seva activitat. “Es valoraran especialment aquells comerços que obrin en locals buits, aquells que aportin una complementarietat a l’oferta ja existent i els que aportin un valor en la dinamització del seu eix comercial”, ha detallat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Les sol·licituds per optar als premis es podran presentar fins al 23 de setembre a la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER), situada a la Masia de Can Serra, o.a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) ─la del Centre o la de Les Torres─.

Els guanyadors seran triats per un jurat expert d’acord amb els criteris de valoració establerts a les bases. Entre d’altres, els comerços hauran de ser originals pel seu producte, pel públic objectiu i per la fórmula de venda, i contribuir a la dinamització comercial del seu entorn.

La convocatòria dels premis, amb tots els requisits necessaris per poder-hi optar, es podrà consultar properament a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Rubí. També s’hi podrà accedir a través del web de Rubí Comerç i de l’apartat de Comerç del web municipal.

L’any passat, van optar als premis una dotzena d’establiments. El jurat va decidir reconèixer amb els ajuts el restaurant Cal Canalla i la botiga Juanaipunt.

La importància d’un bon assessorament
Les persones interessades a obrir un nou comerç a Rubí poden demanar l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament, situada a la Masia de Can Serra. A través d’aquest servei municipal, podran rebre orientació per a l’elaboració del pla d’empresa i el desenvolupament del projecte amb les majors garanties d’èxit.

Els emprenedors també tenen a la seva disposició el Servei de Comerç per documentar-se sobre els tràmits i altres aspectes que han de tenir en compte a l’hora de posar en marxa un comerç a la ciutat. Aquesta informació també la poden trobar sintetitzada al web municipal, a l’apartat Com obrir un comerç a Rubí.