Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament torna a repartir saques per a la recollida de restes vegetals petites i no llenyoses Aquests sacs, que faciliten el reciclatge d’aquesta fracció, es poden aconseguir a la deixalleria mòbil https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament torna a repartir saques per a la recollida de restes vegetals petites i no llenyoses

Aquests sacs, que faciliten el reciclatge d’aquesta fracció, es poden aconseguir a la deixalleria mòbil

Les saques són resistents i fàcils de transportar (foto: Ajuntament de Rubí).
Les saques són resistents i fàcils de transportar (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha iniciat un nou repartiment de saques per a la recollida de restes vegetals petites i no llenyoses. Les persones que vulguin obtenir una d'aquestes bosses només caldrà que la demanin a la deixalleria mòbil, on es repartirà una saca per habitatge fins a finalitzar les existències. 

Aquestes saques de ràfia tenen la finalitat d’incrementar la comoditat de la ciutadania a l’hora de reciclar les restes vegetals tipus gespa, fulles, males herbes, branquillons..., ja que tenen una gran capacitat, són resistents, fàcils de transportar i ocupen molt poc un cop buides. A més, amb el seu ús també es redueixen residus impropis dins la matèria orgànica, ja que fent-les servir s'evita l'ús de bosses de plàstic de tipus industrial, que són residus que no haurien d'arribar a aquest contenidor. 

Les saques tenen la funció de transportar les restes des del jardí fins al contenidor d’orgànica per abocar-les a dins. Ara bé, en el cas que el contenidor marró per a la matèria orgànica més proper a la llar sigui de boca petita i no sigui possible abocar-hi el contingut de la saca, es podrà seguir el mateix procediment que amb les restes llenyoses i acordar amb el Telèfon Verd el buidatge de la saca de restes vegetals al portal de casa. 

 

Com funciona el servei de recollida de poda?

En el cas de voler llençar branques de la poda dels arbres i els arbustos, aquestes no es poden dipositar dins el contenidor d'orgànica del carrer, ja que quedaria col·lapsat, impedint el seu ús normal per part de la resta del veïnat. En aquest cas, s'ha de sol·licitar la recollida de manera telemàtica al Telèfon Verd en línia o trucar gratuïtament al Telèfon Verd 900 130 130 de dilluns a divendres de 8 a 20 h per acordar el dia i l'hora de la recollida: 

  • Dilluns:Sant Muç
  • Dimarts:Castellnou sectors A i B
  • Dimecres:Castellnou sector C
  • Dijous:Castellnou sector D
  • Divendres:Can Barceló i Can Solà
  • Dissabte:Els Avets, La Perla, Can Serrafossà i Ximelis
  • A la resta de barris el servei funciona dilluns, dimecres i divendres

Un cop concertada la recollida s'hauran de deixar les branques lligades a la vorera del portal de casa, en un lloc on s’evitin molèsties a la ciutadania. 

Aquests dos tipus de restes vegetals també es poden portar a la deixalleria municipal de Cova Solera i obtenir reduccions en la taxa de residus per les aportacions fetes.

Seleccionar aquesta fracció de residus és molt important. Les restes recollides es porten a plantes de compostatge, on es converteixen en compost. Es tracta d’un adob orgànic lliure de químics, que es fa servir com a fertilitzant en agricultura i jardineria, tancant així el cicle de la matèria orgànica.

Tota la informació relativa a la recollida de la fracció vegetal a la ciutat està disponible a la web municipal.

Objectius de Desenvolupament sostenible