Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament renova la formació per a famílies per adaptar-la als nous temps La programació, batejada amb el nom d’“Efecte E”, va més enllà de les activitats formatives i ara també inclou xerrades, tertúlies, tallers i sortides en família https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament renova la formació per a famílies per adaptar-la als nous temps

La programació, batejada amb el nom d’“Efecte E”, va més enllà de les activitats formatives i ara també inclou xerrades, tertúlies, tallers i sortides en família

Els infants i les seves famílies poden participar plegats a les activitats de l’“Efecte E” (foto: Localpres).
Els infants i les seves famílies poden participar plegats a les activitats de l’“Efecte E” (foto: Localpres)

El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Rubí ja ha obert les inscripcions per a la formació per a famílies, que enguany es renova amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats actuals d’infants i adults. Sota el nom d’Efecte E, el consistori ha programat més d’una vintena d’activitats que, a banda dels cursos habituals, també inclouen xerrades, tertúlies, tallers i sortides.

Els nous reptes de l’educació ens obliguen a ampliar el nostre punt de vista i a posar l’accent en l’adquisició de competències per a la vida adaptades al moment actual. És per això que hem decidit actualitzar la formació per a famílies que veníem realitzant des de fa anys, convertint-la en una programació més àmplia i diversa en què infants i famílies poden compartir activitats”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez. El nom d’Efecte E vol reflectir alguns dels conceptes que defineixen aquest nou enfocament, com ara energia, entusiasme, enginy i emoció, entre d’altres. Tot plegat amb l’objectiu que l’educació es converteixi en una eina d’apoderament gràcies a la qual qualsevol persona, siguin quines siguin les seves circumstàncies, pugui desenvolupar el seu projecte vital amb dignitat, benestar i perspectiva.

Molt més que cursos
Els cursos segueixen sent un dels eixos vertebradors de la programació amb les següents propostes: Som pares, per a famílies amb infants de 0 a 3 anys; Fer de pares de manera positiva, per a famílies amb infants de 3 a 12 anys; i Comunica’t amb el teu fill o filla i Sexualitat amb joves i adolescents. Quin és el meu paper?, per a famílies amb adolescents.

Efecte E també preveu tot un seguit de tallers per compartir en família, que inclouen ioga amb nadons i infants, percussió, elaboració de sopars saludables, creació de contes, biodansa, medi ambient i robòtica creativa. A més, s’han programat sessions específiques del taller de biodansa per a l’alumnat de l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

Es faran igualment xerrades sobre diversos temes d’interès per a les famílies: Parlem de diversitats amb els nostres fills adolescents; ser gai, lesbiana, trans..., La importància de la salut bucodental i Alternatives d’alimentació saludable, així com cafès tertúlia on s’abordarà la incorporació dels fills i filles a diferents etapes educatives.

L’oferta es completa amb activitats a l’aire lliure, com és el cas de l’itinerari de ciutat Descobrim Rubí de l’antiguitat al present, del de natura Descobrim el torrent de Can Xercavins, i d’una cursa d’orientació per Ca n’Oriol.

Per formalitzar la inscripció a qualsevol de les propostes de l’Efecte E, cal adreçar un correu a .

Fitxers relacionats