Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament recorda la necessitat de mantenir les precaucions davant les altes temperatures i l’elevat risc d'incendi Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha emès una nova prealerta del Pla INFOCAT https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-recorda-la-necessitat-de-mantenir-les-precaucions-davant-les-altes-temperatures-i-l2019elevat-risc-dincendi/@@images/image/preview

L’Ajuntament recorda la necessitat de mantenir les precaucions davant les altes temperatures i l’elevat risc d'incendi

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha emès una nova prealerta del Pla INFOCAT

L’absència de pluges i les altes temperatures comporten un elevat risc d’incendi forestal (foto: Lídia Larrosa).
L’absència de pluges i les altes temperatures comporten un elevat risc d’incendi forestal (foto: Lídia Larrosa)

L’Ajuntament de Rubí demana la col·laboració de la ciutadania a l’hora d’evitar els incendis forestals i de vetllar per la salut dels col·lectius més vulnerables arran de les altes temperatures que s’estan registrant aquests dies. Protecció Civil de la Generalitat ha emès una nova prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), ja que el risc que es produeixi un foc és molt alt en una vintena de comarques, entre elles el Vallès Occidental.

En aquest sentit, el Consistori rubinenc recorda la importància de mantenir una conducta responsable per intentar minimitzar aquest risc. Cal extremar la prudència en aquelles activitats que es realitzen a l’entorn de les zones forestals per evitar augmentar el risc d’incendis. També cal ser prudents en l’ús de barbacoes, especialment en urbanitzacions i a l’entorn de zones boscoses, sobretot si aquestes no disposen d’una franja perimetral sense vegetació. A més, cal fer èmfasi en el fet que no s’han de llençar burilles, encara que semblin apagades, ja que poden generar un incendi forestal. Aquests i altres consells es poden consultar al web interior.gencat.cat/incendisforestals.

Paral·lelament, l’Ajuntament també recomana que es mantinguin les mesures d’autoprotecció davant d’aquestes temperatures excepcionalment elevades i que es tingui una especial cura dels col·lectius més vulnerables, com són els nens, la gent gran i les persones amb malalties cròniques de tipus respiratori o circulatori. En aquest enllaç podeu consultar els consells per front a la calor que difon el Consistori rubinenc.

La previsió meteorològica per aquest divendres indica un descens de les temperatures als extrems sud i nord-est del país i a tot el litoral i prelitoral. Amb tot, les temperatures seran molt elevades a les comarques de Ponent. De cara al cap de setmana es preveu un descens generalitzat dels termòmetres.