Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament preveu diverses mesures per facilitar la mobilitat vinculada al festival LOS40 Primavera Pop El servei de les línies de bus urbà es perllongarà entre les 22 i les 2 h, i es tornarà a habilitar parada a demanda per millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament preveu diverses mesures per facilitar la mobilitat vinculada al festival LOS40 Primavera Pop

El servei de les línies de bus urbà es perllongarà entre les 22 i les 2 h, i es tornarà a habilitar parada a demanda per millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables

El servei de bus urbà es perllongarà per donar resposta al públic un cop finalitzi el concert (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El servei de bus urbà es perllongarà per donar resposta al públic un cop finalitzi el concert (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Un any més, l’Ajuntament de Rubí ha planificat diferents actuacions per facilitar la mobilitat vinculada al festival LOS40 Primavera Pop, que tindrà lloc aquest dissabte 13 d’abril a l’Escardívol. Les mesures previstes volen incentivar els desplaçaments a peu o en transport públic, així com garantir la seguretat dels col·lectius més vulnerables.

L’espectacle musical començarà a les 19 h i està previst que s’allargui fins a les 23 h aproximadament. L’experiència de les edicions anteriors fa preveure una gran afluència de persones a la zona des de primera hora de la tarda de dissabte fins a la matinada del 14 d’abril.

L’objectiu de l’Ajuntament és facilitar al màxim una mobilitat fluïda i segura abans, durant i després de l’esdeveniment i, per aquest motiu, s’ha previst perllongar el servei de les línies de bus urbà L1, L2, L3, L4, L5 i L7 entre les 22 i les 2 h. A més, l’Ajuntament implementarà un servei de parada a demanda amb l’objectiu de millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables. A partir de les 22 h, els autobusos podran efectuar parades intermèdies ─entre dues parades fixes de l’itinerari─ d’acord als següents criteris:

  • Podran sol·licitar parades a demanda les dones, persones menors d’edat i les persones amb discapacitat.
  • S’haurà d’avisar al personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demani baixar. S’atendrà la baixada del bus però no la pujada.
  • A criteri del conductor o conductora, la parada a demanda es farà en un lloc que compleixi les condicions de seguretat.

Les línies d’autobús urbà que passen per la zona del festival es desviaran parcialment. Algunes de les parades habituals s’anul·laran i se n’habilitaran de provisionals. Les de referència seran les situades al Rubí Forma i a la rotonda de l’Escardívol.

Pel que fa a les línies d’autobús interurbanes, la B8 i la N64 faran parada a la rotonda de la Policia Local i seguiran per la C-1413 sense entrar per carretera de Terrassa.

 

Increment de la freqüència d’FGC

Per facilitar la mobilitat interurbana, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei d’anada i tornada a Rubí. Es crearan cinc noves circulacions ascendents (sentit Terrassa) i descendents (sentit Barcelona) per facilitar l’arribada al concert a partir de les 16.36 h. Pel que fa a la tornada, preveient que pugui ser escalonada, es posaran trens en circulació en funció de les necessitats que es detectin.

   

Desplaçaments en vehicle privat

Per a aquelles persones que, malgrat les mesures aplicades, optin per desplaçar-se en cotxe o altres vehicles privats motoritzats, s’establirà una senyalització d’aparcament recomanat. Aquesta es col·locarà als accessos de ciutat i dirigirà cap al polígon de la Llana, Can Fatjó i Cova Solera.

D’altra banda, l’Ajuntament recorda que està prohibit aturar-se i estacionar a la carretera C-1413. Com és habitual, hi haurà senyalització provisional a la zona reforçant aquesta prohibició i els vehicles que no la respectin seran denunciats i retirats amb la grua per la Policia Local.

 

Accés al festival i serveis

Per facilitar l’arribada del públic al concert, enguany es tornarà a senyalitzar i controlar el trajecte a peu des de l’estació d’FGC. L’accés a l’esdeveniment es farà únicament pel carrer de Joaquim Blume, des del pont del carrer de Cadmo, que es tallarà a la circulació de vehicles, juntament amb el recinte de l’Escardívol i els seus accessos, a partir de les 16 h o prèviament si l’afluència de persones ho aconsella.

En previsió de l’alta afluència de visitants, es demana a les persones assistents a l’esdeveniment que segueixin en tot moment les indicacions del personal de seguretat i de l’organització, i que no hi entrin amb envasos de vidre. Un cop dins del recinte, es recomana tenir controlat en tot moment el telèfon mòbil i la resta d’efectes personals per evitar furts o robatoris.

A la zona del concert, hi haurà diferents punts d’assistència sanitària, el principal dels quals estarà ubicat al carrer de Terrassa, davant la comissaria de la Policia Nacional.

També es disposarà un any més d’un Punt Lila per informar, prevenir i atendre possibles agressions masclistes i LGTBI-fòbiques. Com a novetat, aquest s’ubicarà a la caseta d’Esports per tal de proporcionar una atenció més còmoda, discreta i segura, i estarà senyalitzat a la pantalla municipal situada en aquest edifici. El Punt Lila funcionarà de 18 a 0.30 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible