Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament oferirà demostracions de reanimació cardiopulmonar coincidint amb La Marató Voluntaris i voluntàries de Protecció Civil mostraran com procedir en cas d’aturada cardiorespiratòria en el marc de les activitats organitzades per l’Escola Montessori i el CAP Sant Genís aquest cap de setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament oferirà demostracions de reanimació cardiopulmonar coincidint amb La Marató

Voluntaris i voluntàries de Protecció Civil mostraran com procedir en cas d’aturada cardiorespiratòria en el marc de les activitats organitzades per l’Escola Montessori i el CAP Sant Genís aquest cap de setmana

Un dels DEA de què disposa Rubí (foto: Ajuntament de Rubí).
Un dels DEA de què disposa Rubí (foto: Ajuntament de Rubí)

Coincidint amb La Marató de TV3, enguany dedicada a la salut cardiovascular, l’Ajuntament ha organitzat diverses demostracions de reanimació cardiopulmonar amb desfibril·ladors externs automàtics (DEA). Les presentacions aniran a càrrec de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i tindran lloc en el marc de dues de les activitats solidàries organitzades aquest cap de setmana a la ciutat: la jornada familiar promoguda per l’Escola Montessori a la rambla del Ferrocarril el dissabte a partir de les 11 h, i les propostes esportives que durà a terme el CAP Sant Genís a la plaça de Josep Sapés el diumenge a partir de les 10.30 h.

Rubí és ciutat cardioprotegida gràcies a una xarxa de 34 desfibril·ladors (DEA) repartits a diferents punts estratègics la ciutat, a l’abast de tothom. Aquests aparells electrònics permeten a la ciutadania diagnosticar i tractar aturades cardiorespiratòries o taquicàrdies fàcilment ja que, un cop oberts, indiquen a la persona usuària quins són els passos a seguir d’una manera senzilla i entenedora.

A les presentacions del proper cap de setmana, els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil informaran sobre aquesta xarxa de desfibril·ladors, explicaran què és una aturada cardiorespiratòria, en què es diferencien els DEA (automàtics) i els DESA (semiautomàtics) i quan s’ha d’aplicar una reanimació cardiopulmonar amb DEA. També faran demostracions pràctiques d’aquest procediment per tal que la ciutadania pugui aprendre de manera clara com dur-lo a terme.

La jornada organitzada per l’Escola Montessori arrencarà a les 11 h a la rambla del Ferrocarril i consistirà en diversos tallers i altres activitats per a tota la família. En el cas de la proposta del CAP Sant Genís, que compta amb el suport de l’Ajuntament, començarà a les 10.30 h i consistirà en una masterclass de zumba i pilates.

En aquests moments, l’Ajuntament estudia si les demostracions de reanimació cardiopulmonar que es faran en el marc d’aquestes activitats es poden ampliar a altres propostes que tindran lloc durant els propers dies amb motiu de La Marató. “La nostra voluntat és promoure un coneixement ampli sobre la xarxa de desfibril·ladors que tenim a la ciutat. Tothom podem tenir a les nostres mans la possibilitat de salvar una vida i el context de La Marató, quan justament està dedicada a la salut cardiovascular, és perfecte per sensibilitzar i informar la ciutadania en aquest sentit”, ha declarat la regidora de Salut Pública i Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Marta Oliva Martín.

Dins de totes les iniciatives que es duen a terme a la ciutat per col·laborar amb aquesta gran campanya solidària, hi ha una passejada a l’ermita de Sant Genís organitzada pel Servei de Gent Gran Activa de l’Ajuntament aquest dijous, així com l’habitual venda solidària de llibres a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Objectius de Desenvolupament sostenible