Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal se solidaritza un any més amb La Marató A partir del dilluns 21 de novembre, l’equipament tornarà a posar a disposició de la ciutadania una parada de llibres solidaris a partir d’1 euro https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal se solidaritza un any més amb La Marató

A partir del dilluns 21 de novembre, l’equipament tornarà a posar a disposició de la ciutadania una parada de llibres solidaris a partir d’1 euro

La parada de l’any passat, que recaptava diners per a la salut mental (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler).
La parada de l’any passat, que recaptava diners per a la salut mental (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler col·labora una vegada més amb La Marató de TV3, enguany dedicada a la salut cardiovascular, organitzant una venda solidària de llibres a partir d'1 euro. Els exemplars es podran adquirir a partir del 21 de novembre i fins al 17 de desembre al vestíbul de l'equipament, i els dies 1 i 15 de desembre, de 10 a 14 h, en una parada especial que instal·larà la Biblioteca al Mercat Municipal.

Durant tot l'any, la Biblioteca recull donacions de llibres tant del seus usuaris habituals com d'altres persones que volen desfer-se'n per manca d'espai o perquè ja no els necessiten. L'equipament accepta documents en bon estat de conservació, que siguin actuals –generalment, que no superin els 15 anys de publicació– o que tinguin una relació directa amb la ciutat, ja sigui perquè tractin d'ella o perquè el seu autor/a sigui rubinenc/a o hi estigui vinculat/da. Entre tot aquest material, el personal de la Biblioteca selecciona els exemplars en millor estat de conservació i de més actualitat, i els posa a la venda a la parada solidària de La Marató.

Aquesta col·laboració es realitza des del 2016. L’any passat, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler va aconseguir recaptar 1.150 euros per a La Marató mitjançant aquesa venda de llibres solidària.

    

Exposició commemorativa

Coincidint amb aquesta campanya solidària, el vestíbul de la Biblioteca Municipal també acollirà l’exposició itinerant 30 anys de la teva Marató, que repassa totes les edicions del programa a través dels seus cartells publicitaris. Aquest material s’acompanya d’informació complementària com ara els presentadors i presentadores de cada any, el marcador final de la recaptació, dades sobre els projectes de recerca finançats i els equips d’investigació implicats. A més, s’hi poden recordar els espots televisius a través dels codis QR que acompanyen cada cartell.

L’exposició es podrà visitar del 22 de novembre al 13 de desembre.

   

Per la salut cardiovascular

Les malalties cardiovasculars, que comprenen aquelles que afecten el cor i el sistema vascular ─artèries i venes─, són la principal causa de mort als països desenvolupats. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. A més, són malalties cròniques i, per tant, impacten directament sobre la qualitat de vida de les persones afectades: generen dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Les malalties cardiovasculars més freqüents són la hipertensió arterial, l'arteriosclerosi, l'angina de pit, l'infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l'accident cerebrovascular o ictus. Algunes d'aquestes afeccions no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. Per aquest motiu, els experts defensen que la prevenció és un factor clau.

Objectius de Desenvolupament sostenible