Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix un servei especial de bus nocturn amb parades a demanda durant la Festa Major El Consistori recorda que està prohibit estacionar al voral de la C-1413, també durant la revetlla de Sant Joan, i planteja com a possibles zones d’aparcament espais com La Llana, Can Fatjó o Cova Solera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix un servei especial de bus nocturn amb parades a demanda durant la Festa Major

El Consistori recorda que està prohibit estacionar al voral de la C-1413, també durant la revetlla de Sant Joan, i planteja com a possibles zones d’aparcament espais com La Llana, Can Fatjó o Cova Solera

Enguany es tornarà a habilitar un servei de bus nocturn, amb l’afegit del servei de parada a demanda per a determinats col·lectius (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres ).
Enguany es tornarà a habilitar un servei de bus nocturn, amb l’afegit del servei de parada a demanda per a determinats col·lectius (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres )

L’Ajuntament de Rubí ampliarà novament el servei d’autobús urbà durant les nits de Festa Major amb l’objectiu de promoure una mobilitat més sostenible i reduir l’ús del vehicle privat durant aquells dies, en què es preveuen més desplaçaments del que és habitual.

Així, s’habilitarà un servei especial nocturn des del dimecres 29 de juny al diumenge 3 de juliol. A partir de les 22 h, les línies 1, 2, 3, 5 i 7 funcionaran en horari nocturn. La freqüència de pas serà de 60 minuts i el servei finalitzarà una hora després d’acabar l’últim acte programat. La nit de dissabte a diumenge, el servei serà ininterromput.

Paral·lelament, i amb l’objectiu de millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables i de risc en la seva mobilitat festiva, s’oferirà el servei de parada a demanda. A partir de les 22 h, l’autobús podrà efectuar parades intermèdies (entre dues parades fixes de l’itinerari). Podran sol·licitar parada a demanda aquelles persones que se sentin vulnerables, sobretot dones, persones menors d’edat i persones amb discapacitat.

Caldrà avisar al personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demana baixar. S’atendrà la baixada del bus, però no la pujada. A criteri del conductor o conductora del bus, la parada a demanda es farà en un lloc que compleixi les condicions de seguretat.

D’altra banda, del dimarts 28 de juny al diumenge 3 de juliol, a causa dels talls de circulació que es produiran amb motiu de la Festa Major, es faran les següents modificacions en els itineraris de les línies d’autobusos urbans:

  • Les línies 1 i 4 en sentit nord no pararan a l’Estació Rubí Forma. La parada de referència serà la d’Edison ─a la C-1413─ per la L1 i la parada Joan Puig per la L4. La parada de referència del centre serà Riera-Guardiet, a l’Escardívol.
  • En sentit sud, les línies 1 i 5 es desviaran des del c. Cadmo pel pont i quedaran anul·lades les parades Sant Joan, Espoz i Mina i Estació Rubi+Forma.

En el cas dels autobusos interurbans, circularan pel pg. Riera amb parada a l’Escardívol.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) habilitarà un servei ininterromput amb tren de la línia S1 per hora i sentit entre Plaça Catalunya i Terrassa Nacions Unides les nits del 29 i 30 de juny i de l’1 i 2 de juliol.

 

Mobilitat en vehicle privat

Es preveu que a les activitats programades a l’Escardívol hi assisteixin unes 18.000 persones en els moments de màxima afluència, algunes de les quals optaran per desplaçar-s’hi en vehicle privat. Per tal d’evitar aglomeracions i aconseguir una gestió més eficient d’aquest tipus de desplaçaments, l’Ajuntament col·locarà una senyalització provisional indicant als vehicles les zones d’aparcament al polígon de la Llana, Can Fatjó i Cova Solera, uns espais on la disponibilitat d’estacionament és major. Aquesta senyalització provisional es col·locarà als accessos de la ciutat.

L’Ajuntament recorda que no es pot estacionar al voral de la C-1413. Així, la Policia Local sancionarà aquells vehicles que incompleixin aquesta norma, també durant la revetlla de Sant Joan.

Les activitats de la Festa Major es desenvolupen a la trama urbana de la ciutat, bona part d’elles a l’illa de vianants o en entorns propers. Això significa que l’accessibilitat a peu està garantida.

Objectius de Desenvolupament sostenible