Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix tres recorreguts participatius perquè la ciutadania conegui el territori d’intervenció del POUM Ja s’han designat els membres que integren el Consell consultiu, un òrgan de caràcter informatiu i deliberatiu vinculat a la redacció d’aquest instrument de planejament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix tres recorreguts participatius perquè la ciutadania conegui el territori d’intervenció del POUM

Ja s’han designat els membres que integren el Consell consultiu, un òrgan de caràcter informatiu i deliberatiu vinculat a la redacció d’aquest instrument de planejament

La primera passejada servirà per aprofundir en la connexió de les dues bandes de la riera (foto: Ajuntament de Rubí – Xavi Olmos).
La primera passejada servirà per aprofundir en la connexió de les dues bandes de la riera (foto: Ajuntament de Rubí – Xavi Olmos)

L’Ajuntament ha organitzat tres passejades dinamitzades en el marc del procés participatiu que s’està portant a terme per enriquir els treballs de redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Es tracta d’uns itineraris plantejats de manera col·laborativa, oberts a la ciutadania en general, que permetran conèixer de primera mà el territori d'intervenció.

En el marc d’aquests recorreguts participatius es recolliran aportacions i valoracions dels rubinencs i les rubinenques que hi intervinguin.

La primera passejada s’ha programat el dia 18 de novembre sota el títol Cosir Rubí: Connectar les dues bandes de la riera. Es tractaran els àmbits de la riera de Rubí, l’habitatge, la natura i la mobilitat tot fent un recorregut pels barris i urbanitzacions de l’oest de la ciutat i els entorns de la riera. L’itinerari s’iniciarà a les 10.30 h a l’Escardívol i és previst que finalitzi aproximadament al cap de tres hores a la pl. Pearson.

El següent recorregut, Més enllà del centre: els entorns de Rubí, tindrà lloc el 2 de desembre i abordarà l’activitat econòmica, la mobilitat, la salut i l’entorn natural. L’itinerari discorrerà per la vora sud de la ciutat, una zona caracteritzada pels polígons industrials, les infraestructures i àmbits encaixats entre aquestes. S’iniciarà a les 10.30 h al parc de Ca n’Oriol i és previst que finalitzi cap a les 13.30 h al polígon de Cova Solera.

I l’última passejada es durà a terme el 16 de desembre. Vida quotidiana: urbanisme i gènere serà un itinerari urbà per diferents barris amb una mirada que inclou la perspectiva gènere. Es parlaran de temes de la vida quotidiana, dels serveis de proximitat, d’accessibilitat, de mobilitat activa, etc. La sortida es farà a les 10.30 h des de la pl. Pere Aguilera i acabarà al mateix punt al cap d’unes tres hores, aproximadament.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar al web de la plataforma Participa Rubí.

A banda, fins al 22 de desembre continua actiu el qüestionari en línia, estructurat en blocs temàtics, que pretén posar sobre la taula els valors i reptes més importants de la ciutat en els propers 20 anys. A data d’avui, més de 200 persones ja han contestat el qüestionari.

 

Consell consultiu

D’altra banda, aquest dilluns s’ha formalitzat el Consell consultiu del POUM. Es tracta d’un òrgan local de caràcter informatiu i deliberatiu integrat per diferents agents de la ciutat: associacions, representants d’entitats, del teixit empresarial, del teixit associatiu, així com professionals de reconegut prestigi en diferents àmbits de la ciutat, entre altres.

El Consell realitzarà tres sessions participades, que està previst que se celebrin els mesos de novembre i desembre. Es tracta de reunions orientades a presentar i completar la diagnosi del POUM. L’equip redactor recollirà les aportacions i suggeriments que facin els membres del Consell Consultiu i les incorporarà a aquest document.

Objectius de Desenvolupament sostenible