Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament millora la seguretat i l’accessibilitat a l’entrada de l’INS J.V. Foix Després de restringir el pas de camions pesants per davant del centre educatiu durant les entrades i sortides de l’alumnat, recentment s’han executat unes obres per adequar aquest espai https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament millora la seguretat i l’accessibilitat a l’entrada de l’INS J.V. Foix

Després de restringir el pas de camions pesants per davant del centre educatiu durant les entrades i sortides de l’alumnat, recentment s’han executat unes obres per adequar aquest espai

Les obres han permès configurar un espai segur a la zona d’accés a l’institut (foto: Ajuntament de Rubí).
Les obres han permès configurar un espai segur a la zona d’accés a l’institut (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha dut a terme unes obres de millora de la seguretat i l’accessibilitat a l’entrada de l’INS J.V. Foix. Aquesta actuació complementa la mesura que el Consistori va adoptar al març quan, mitjançant un decret d’Alcaldia, va prohibir el pas de vehicles pesants al llarg del camí de Can Sempere, on s’ubica el centre educatiu, entre les 7.30 i les 8 h i entre les 14.15 i les 14.45 h.

L’objectiu d’aquesta mesura ─que afecta als vehicles amb MMA superior a 3.500 kg, excepte autocars, autobusos i serveis─ era millorar la seguretat en aquesta zona, principalment durant les hores de major afluència d’alumnes amb motiu de l’entrada o sortida de l’institut.

A banda d’aquesta prohibició, es van implementar altres actuacions tàctiques, com ara la col·locació d’unes tanques a l’entrada del centre educatiu per tal d’ampliar el perímetre de seguretat dels i les estudiants i, alhora, augmentar l’espai d’estada de l’alumnat.

Ara, l’Ajuntament ha avançat en aquesta línia de configuració d’un espai segur a la zona d’accés a l’institut, creant una plaça per separar el trànsit rodat del trànsit de vianants. S’han col·locat uns elements de formigó que, a banda de delimitar l’espai, es poden utilitzar com a bancs. També es plantaran uns arbres al centre per tenir ombra durant les hores de sol ─la plantació es durà a terme entre els mesos d’octubre i novembre, quan les condicions climatològiques siguin més favorables i apropiades─.

S’ha mantingut un espai perquè els autobusos puguin aturar-se, al costat de la plaça, i a l’altra banda, s’ha habilitat una zona d’aparcament, a un nivell més elevat que la calçada, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels vianants a l’hora de pujar als vehicles.

Aquesta actuació va acompanyada de la configuració d’un nou eix viari, de manera que els vehicles que hi circulen redueixen la velocitat, ja que el nou itinerari té girs més pronunciats.

Les obres les ha dut a terme l’empresa Asfaltos Barcino per un import de 48167,45 euros.

Objectius de Desenvolupament sostenible