Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament lliura 560 kg de joguines a 100 infants vulnerables de la ciutat aquest Nadal ASAV, Càritas Diocesana, les escoles de Rubí i La Trocalleria han fet possible la campanya ambiental i solidària de recollida de joguines "Encara podem donar molt de joc!" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament lliura 560 kg de joguines a 100 infants vulnerables de la ciutat aquest Nadal

ASAV, Càritas Diocesana, les escoles de Rubí i La Trocalleria han fet possible la campanya ambiental i solidària de recollida de joguines "Encara podem donar molt de joc!"

Preparació de les joguines lliurades a ASAV i Càritas (foto: Ajuntament de Rubí).
Preparació de les joguines lliurades a ASAV i Càritas (foto: Ajuntament de Rubí)

La ciutadania ha tornat a col·laborar amb la campanya Encara podem donar molt de joc!, en el marc de la qual es recullen joguines per a les famílies en situació de vulnerabilitat de la ciutat. A l’edició nadalenca d’aquesta iniciativa s’han recopilat un total de 560 quilos de jocs i joguines, que han estat lliurats a l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV), a Càritas i al servei d’intercanvis municipal La Trocalleria perquè les fessin arribar als infants més vulnerables del municipi.

Un centenar de nens i nenes d'entre 0 i 15 anys han rebut aquests regals gràcies a l'entrega voluntària de la ciutadania i al treball de les persones voluntàries d'ASAV i Càritas Diocesana, responsables del repartiment.

En aquesta edició, la ciutadania ha donat diverses tipologies de joguines, entre les quals destaquen jocs de taula, patinets, peces de construcció i jocs de primera infància, com ara encaixos de peces o musicals.

Els rubinencs i les rubinenques han participat en aquesta campanya portant les joguines als diferents punts de recollida durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus: la Deixalleria de Cova Solera, els punts de la Deixalleria Mòbil i les escoles Joan Maragall, Ramon Llull, Ribas, Rivo Rubeo i Ca n’Alzamora.

Cal destacar l’esforç i la implicació de les famílies de les escoles a l'hora de fer la tria de les joguines. L’aportació de la comunitat educativa ha estat clau en aquesta campanya i ha facilitat la tasca dels voluntaris de les entitats en la distribució.

La solidaritat de tothom que ha aportat el seu granet de sorra permet que allò que per a algú seria un residu, per a d'altres té un gran valor i es pugui aprofitar. Gràcies als particulars i a les entitats participants de la ciutat fem que a Rubí les joguines puguin tenir moltes vides”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat i Medi, Rafael Güeto Ortiz.

Encara podem donar molt de joc! és una proposta impulsada pel Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí que, a més de tenir una vessant solidària, evita que recursos que encara tenen vida útil vagin a parar a l’abocador. En aquesta ocasió, s’han previngut 560 kg de residus en forma de joguines, 310 kg de les quals s’han distribuït a les entitats d’ASAV i Càritas Diocesana perquè s'adequaven a les peticions rebudes. Els 390 kg restants s’aniran catalogant al servei de reutilització de La Trocalleria.

La Trocalleria és un servei municipal que serveix com a plataforma d’intercanvi de productes. La seva doble funció, social i ambiental, evita la generació de residus fomentant la reutilització i l’intercanvi d’objectes entre persones. La Trocalleria recull i cataloga joguines i altres objectes en bon estat, evitant que acabin en l'abocador, sent a més una alternativa més conscient i solidària per a aquells que necessiten accedir a objectes útils sense generar residus.

Aquesta iniciativa no es limita a les festes, ja que durant tot l'any, la ciutadania pot continuar aportant joguines que ja no fa servir a la deixalleria municipal de Cova Solera o bé als punts de la deixalleria mòbil.

Objectius de Desenvolupament sostenible