Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament invertirà 3,3 milions d’euros en el manteniment de les urbanitzacions durant el 2024 Així s’ha donat a conèixer al veïnat del districte 2 a la darrera Taula sectorial de manteniment urbà i de les inversions en urbanitzacions, celebrada aquest dimecres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament invertirà 3,3 milions d’euros en el manteniment de les urbanitzacions durant el 2024

Així s’ha donat a conèixer al veïnat del districte 2 a la darrera Taula sectorial de manteniment urbà i de les inversions en urbanitzacions, celebrada aquest dimecres

La Taula s’ha reunit per donar a conèixer al veïnat les actuacions realitzades i les previstes properament (foto: Ajuntament de Rubí).
La Taula s’ha reunit per donar a conèixer al veïnat les actuacions realitzades i les previstes properament (foto: Ajuntament de Rubí)

La Taula sectorial de manteniment urbà i de les inversions en urbanitzacions s’ha reunit aquest dimecres amb el veïnat de les urbanitzacions del districte 2 per abordar diversos assumptes que afecten aquesta zona de la ciutat. A la trobada, s’ha anunciat que l’Ajuntament té previst destinar uns 3.357.000 euros durant el 2024 a tasques de manteniment de la via pública a les urbanitzacions. Aquest import suposa el 18 % de tot el manteniment de la ciutat i un increment del 7 % respecte el 2023.

La reunió ha estat dirigida pel regidor de Manteniment urbà, Juan López Núñez; pel regidor del districte 2, Ton Brustenga Majó, i pel regidor de Sostenibilitat i Medi, Andrés Medrano Muñoz.

Durant la trobada, s’ha fet un repàs a les actuacions realitzades el 2022 i 2023:

 • Millora de l’asfaltatge i les voreres (155.000 euros): repavimentació de la carretera d’Ullastrell ─tram del c. Encantats─, reparacions puntuals del paviment d’altres trams d’aquesta via i l’execució d’un pas elevat al c. Banyoles.
 • Inversions en enllumenat (220.000 euros): al camí de Sant Muç (Can Ramoneda), al camí antic de Rubí (Can Feliu), canvi a Led de la Il·luminació del CF Can Mir i instal·lació de fanals solars a Tres Camins.
 • L’encàrrec a la Font del Ferro per executar el desbrossament a les urbanitzacions (245.000 euros anuals): les feines encarregades consisteixen a fer el desbrossament de les voreres i de la rigola dels carrers, del marge d’1,5 m a tocar de les voreres a tot el sòl, de tots els passos entre carrers, dels voltants de les parades de bus i dels contenidors d’escombraries i d’alguns solars. Aquestes actuacions es realitzen amb una freqüència de tres cops a l’any.
 • Manteniment del medi natural: desbrossament de canya del torrent de Sant Muç i del torrent de Can Solà, tala d’arbres amb risc de caiguda, manteniment dels entorns naturals de les urbanitzacions, de la xarxa d’itineraris i de fonts naturals.
 • Treballs de manteniment per prevenir incendis: manteniment de franges de protecció de les urbanitzacions de Serrafossà, Ximelis, Sant Muç, Castellnou, Can Solà i Can Barceló (150.000 euros, un 9 % dels quals subvencionats per la Generalitat); neteja de la parcel·la forestal municipal entre el JV Foix i l’Escola Joan Maragall (23.000 euros, un 70 % dels quals subvencionats per la Generalitat) i gestió forestal de finques privades de Sant Muç i Can Roig per part de l’Associació RUCA i els propietaris privats.
 • Actuacions de manteniment a la xarxa d’abastament d’aigua: revisió i manteniment d’hidrants, purgues de xarxa, canvi de comptadors, manteniment de vàlvules reguladores, manteniment de les instal·lacions del servei i dels dipòsits de Castellnou 1, del Mig i Can Mir. També s’ha renovat la xarxa d’abastament de Can Vallhonrat (fase 1, 2 i 3) amb una inversió d1.383.000 euros.
 • Actuacions de manteniment a la xarxa de clavegueram: inspecció i neteja de col·lectors i elements de captació ─reixes i embornals─, neteja de pous de bombes, revisió i manteniment dels equips electromecànics de les Estacions de Bombament d’Aigües Residuals 1, 2 i 3 de Can Barceló i Vallès Park. Pel que fa a les inversions, s’ha reparat el col·lector Conca 2 (338.589,99 €) i l’ACA ha rehabilitat el col·lector de Can Xercavins (1.850.000 euros).
 • Control cinegètic del porc senglar: mitjançant la captura amb gàbia a diversos punts de les urbanitzacions (282), control per part de particulars afectats mitjançant aguait nocturn (241), campanya informativa perquè la ciutadania no doni menjar als porcs senglars i ampliació de les estructures antibolcatge de contenidors d’orgànica a les urbanitzacions.

 

Actuacions previstes aquest any

En el marc de la Taula, s’han donat a conèixer les properes actuacions planificades per aquest 2024:

 • Manteniment del medi natural: desbrossament de canya del torrent de Sant Muç i del torrent de Can Solà (90.000 euros, dels quals el 75 % està subvencionat per l’ACA), manteniment dels entorns naturals de les urbanitzacions, de la xarxa d’itineraris i de fonts naturals.
 • Treballs de manteniment per prevenir incendis: franja perimetral de prevenció d’incendis de Can Barceló i manteniment de parcel·les de Can Barceló, Castellnou i Can Solà (76.000 euros, dels quals el 80 % està subvencionat per la Diputació de Barcelona) i, de forma parcial, franja perimetral de les Martines (5.000 euros).
 • Asfalt i voreres: creació d’escales que connecten el c. Cogul amb el c. Cardedeu i la carretera d’Ullastrell amb el c. Sean Mac Bride, estabilització de terres al c. Tenzu Gyatsolo i pavimentació de la vorera est de la carretera d’Ullastrell ─tram comprès entre el c. Can Bosch i el c. Sant Esteve i instal·lació d’enllumenat─.
 • Abastament i clavegueram: rehabilitació del dipòsit de Castellnou 2, ubicat al c. Puigpedrós, renovació de la xarxa d’abastament de Can Vallhonrat – Fase 4 i sensorització de sobreeixidors de la xarxa de clavegueram a Ximelis, Can Solà i Castellnou – Can Mir.

Els regidors també han fet una pinzellada de les inversions previstes de cara al 2025: la signatura d’un conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per l’ampliació del pont del camí de Sant Muç i l’execució de l’àrea d’esbarjo infantil i saludable a Can Barceló, una de les propostes dels Pressupostos participatius 2022.

Objectius de Desenvolupament sostenible