Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ha lliurat 700 kg de joguines a 200 infants vulnerables de la ciutat aquest Nadal a través d’ASAV i Creu Roja La campanya de recollida de joguines "Encara podem donar molt de joc!" té una doble vessant solidària i mediambiental https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament ha lliurat 700 kg de joguines a 200 infants vulnerables de la ciutat aquest Nadal a través d’ASAV i Creu Roja

La campanya de recollida de joguines "Encara podem donar molt de joc!" té una doble vessant solidària i mediambiental

Joguines lliurades a ASAV, a punt de ser distribuïdes a les famílies usuàries de l'associació (foto: Ajuntament de Rubí).
Joguines lliurades a ASAV, a punt de ser distribuïdes a les famílies usuàries de l'associació (foto: Ajuntament de Rubí)

La ciutadania ha tornat a col·laborar amb la campanya Encara podem donar molt de joc!, en el marc de la qual es recullen joguines per a les famílies en situació de vulnerabilitat de la ciutat. A l’edició nadalenca d’aquesta iniciativa s’han recopilat un total de 700 quilos de jocs i joguines, que han estat lliurats a l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i a Creu Roja perquè les fessin arribar als infants més vulnerables del municipi.

Uns 200 nens i nenes d’entre 0 i 12 anys han rebut aquests regals, gràcies als voluntaris i voluntàries d’aquestes dues entitats, encarregats de fer el repartiment.

En aquesta edició, la ciutadania ha donat diverses tipologies de joguines, entre les quals destaquen jocs de taula, patinets, peces de construcció i jocs de primera infància, com ara encaixos de peces o musicals. 

Els rubinencs i les rubinenques han participat en aquesta campanya portant les joguines als diferents punts de recollida durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus: la Deixalleria de Cova Solera, els punts de la Deixalleria Mòbil, el punt de recollida habilitat a la pl. Doctor Guardiet durant la Gran Acció i les escoles Joan Maragall, Ramon Llull, Regina Carmeli, Ribas, Rivo Rubeo i Torre de la Llebre.

A causa de l'actual moment de crisi s’ha produït un increment important de persones usuàries d'ASAV i Creu Roja. Aquestes associacions han necessitat un suport addicional per gestionar la feina que els suposa deixar llestes les joguines per lliurar-les a les famílies receptores. En aquest sentit, cal destacar l’esforç i la implicació de les famílies de les escoles a l'hora de fer la tria de les joguines. 

"La solidaritat és un motor clau per visibilitzar que el que per algú seria un residu, per a d'altres té un valor. Gràcies a la solidaritat de particulars i a la col·laboració d'entitats de la ciutat fem que a Rubí les joguines puguin tenir moltes vides", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Encara podem donar molt de joc! és una proposta solidària impulsada pel Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí que, a més de tenir una vessant solidària, evita que recursos que encara tenen vida útil vagin a parar a l’abocador. En aquesta ocasió, s’han previngut 700 kg de residus en forma de joguines.

Durant tot l’any, es poden continuar aportant joguines que ja no es fan servir a les deixalleries municipals.

Objectius de Desenvolupament sostenible