Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament engega una campanya per promoure el civisme i respectar el descans veïnal Amb el lema ‘Activa el mode Shhhh, activa el mode convivència’, la campanya s’adreça als veïns i veïnes que fan ús de l’espai públic en horari nocturn i també a les comunitats de veïns i veïnes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament engega una campanya per promoure el civisme i respectar el descans veïnal

Amb el lema ‘Activa el mode Shhhh, activa el mode convivència’, la campanya s’adreça als veïns i veïnes que fan ús de l’espai públic en horari nocturn i també a les comunitats de veïns i veïnes

Una de les aplicacions de la campanya (foto: Ajuntament de Rubí).
Una de les aplicacions de la campanya (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament posa en marxa una campanya per promoure el respecte del descans veïnal i evitar l’excés de soroll. Amb el lema ‘Activa el mode shhhh, activa el mode convivència, la campanya s’adreça tant als veïns i veïnes que fan ús de l’espai públic en horari nocturn com a les comunitats veïnals. Durant el mes de juliol es distribuiran tríptics informatius, adhesius per a les taules de les terrasses del locals d’oci i restauració i se senyalitzarà el paviment de places especialment sorolloses per recordar la necessitat de respectar l’horari nocturn.

La campanya convida a moderar el to de veu a l’espai públic durant la nit i es posa en marxa a l’estiu, l’època de l’any en què la ciutadania fa més ús dels carrers i places en horari nocturn, alhora que els habitatges tenen més temps les finestres obertes. A l’espai públic, es demana evitar l’excés de soroll de 21 a 8 h, entre setmana, i de 21 a 10 h, diumenges i festius.

La iniciativa busca la complicitat del les persones titulars d’establiments d’oci nocturn que han de vetllar per l’ordre públic i el descans veïnal i recorda també que cal evitar el soroll també dins dels habitatges moderant el to de veu, evitant la música alta i arrossegar mobles i tenint cura dels espais comunitaris, entre d’altres.

També tracta altres aspectes de la via quotidiana com controlar el volum de la música, de la televisió o el soroll dels electrodomèstics, especialment en horari nocturn.

La campanya respon també a la demanda del Síndic de Greuges de Rubí, Carles Aluju Ferrer, que ha instat a fer pedagogia i conscienciació ciutadana al voltant de l’excés de soroll que pot impedir el descans veïnal.

Objectius de Desenvolupament sostenible