Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament denuncia la passivitat d’Endesa a l’hora de retirar els cables elèctrics del carrer Lourdes Aquest dilluns al vespre s’ha produït un incident en el cablejat d’aquesta via, que l’Ajuntament ha de soterrar en el marc del projecte de reurbanització d’aquest carrer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament denuncia la passivitat d’Endesa a l’hora de retirar els cables elèctrics del carrer Lourdes

Aquest dilluns al vespre s’ha produït un incident en el cablejat d’aquesta via, que l’Ajuntament ha de soterrar en el marc del projecte de reurbanització d’aquest carrer

L’Ajuntament vol millorar l’accessibilitat al c. Lourdes (foto: Ajuntament de Rubí).
L’Ajuntament vol millorar l’accessibilitat al c. Lourdes (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha lamentat la inacció de la companyia Endesa a l’hora de facilitar la documentació necessària per tal de poder finalitzar la retirada de les línies aèries i la posada en funcionament de les línies soterrades d’un tram del carrer de la Mare de Déu de Lourdes. Les obres de reurbanització d’aquesta via es van iniciar a finals de 2019 i es van haver d’interrompre a causa de la pandèmia. I encara no han acabat perquè manca la retirada de les línies i dels pals de fusta que les sustenten per poder finalitzar les voreres.

Amb aquestes projecte, inclòs al Pla d’inversions financerament sostenible (PIFS), l’Ajuntament vol millorar l’accessibilitat del tram comprès entre els carrers Sant Gaietà i Madrid gràcies al soterrament de la línia de baixa tensió. El principal objectiu d’aquesta actuació és augmentar l’accessibilitat d’aquest tram del carrer de la Mare de Déu de Lourdes, gràcies a la retirada dels pals que sostenen els cables elèctrics i a una lleugera ampliació de les voreres.

Paral·lelament, s’ha renovat la conducció de la xarxa d’aigua potable, s’ha millorat el ferm de la calçada i s’ha renovat la instal·lació d’enllumenat públic, retirant les columnes existents i ubicant-ne de noves.

Les obres de soterrament les duu a terme l’empresa Servinstec, que en data 21 de setembre de 2021 va enviar per primera vegada tota la documentació requerida a Fecsa Endesa per a la retirada del cablejat.

Arran d’aquesta primera entrega, s’ha fet un seguiment mitjançant diverses visites d’obra per fer comprovacions i verificacions de les instal·lacions realitzades. Aquestes es van donar per bones el 4 d’abril de 2022. A partir d’aquest moment, Endesa havia d’enviar un conveni de cessió d’instal·lacions a l’Ajuntament per poder seguir amb el tràmit de retirada de les línies que, a data d’avui, encara no ha rebut. La darrera reclamació a Fecsa s’ha produït aquest mateix dilluns.

Precisament aquest dilluns al vespre s’ha produït un incident al cablejat, que s’ha cremat sense causar cap dany.

Objectius de Desenvolupament sostenible