Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament decreta un dia de dol oficial en record de les víctimes dels atemptats del 17 d’agost de 2017 Les banderes dels edificis municipals onegen a mig pal coincidint amb el quart aniversari dels atacs terroristes ocorreguts a Barcelona i Cambrils https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament decreta un dia de dol oficial en record de les víctimes dels atemptats del 17 d’agost de 2017

Les banderes dels edificis municipals onegen a mig pal coincidint amb el quart aniversari dels atacs terroristes ocorreguts a Barcelona i Cambrils

Les banderes de l’Ajuntament onegen a mig pal (foto: Ajuntament de Rubí).
Les banderes de l’Ajuntament onegen a mig pal (foto: Ajuntament de Rubí)

Rubí es troba de dol oficial aquest dimarts amb motiu del quart aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, on van perdre la vida dos rubinencs i altres dos en van resultar ferits.

L’Ajuntament ha decretat que les banderes dels edificis municipals onegin a mig pal durant tot el dia en record de les víctimes de la tragèdia i en solidaritat amb les seves famílies. També en senyal d’homenatge, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de blanc aquest dimarts al vespre. Com ja es va posar de manifest a l’acord adoptat pel Ple municipal el 21 d’agost de 2017, Rubí rebutja i condemna els “atemptats que arrebassen la vida de persones innocents i cerquen erosionar la cohesió social” i manté el seu suport als familiars de les víctimes. 

El quart aniversari dels actes terroristes del 17A també es recordarà aquest dimarts a Barcelona amb un breu acte d’homenatge, marcat per les mesures de contenció de la COVID-19, que ha organitzat l’Ajuntament de la ciutat. La commemoració tindrà lloc a partir de les 10 h al Pla de l’Os de la Rambla, a l’alçada del memorial, i consistirà en un minut de silenci, acompanyat d’una interpretació en directe d’El cant dels ocells de Pau Casals, i en una ofrena floral al mosaic de Joan Miró. Víctimes i famílies seran les primeres a dipositar les flors, juntament amb representants de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats pel Terrorisme (UAVAT). A continuació, s’hi sumaran les institucions presents a l’acte.

      

Un dia tràgic

El 17 d’agost de 2017, una furgoneta va irrompre a la part alta de La Rambla de Barcelona i va atropellar les persones que hi passejaven, amb el resultat de 15 morts i més d’un centenar de ferits. Dos rubinencs, un d’ells un nen de tres anys, hi van perdre la vida i altres dos en van resultar ferits. Poques hores després, Cambrils va viure una segona acció violenta que va causar una altra víctima mortal.

Rubí va viure amb dolor i solidaritat la pèrdua dels seus veïns. Sota el lema Rubí no té por, la ciutat es va mostrar unida davant la tragèdia i en la reivindicació dels valors d’una societat cohesionada. La imatge dels pares del Xavi, el petit mort a l’atemptat, abraçant-se al substitut de l’imam de la mesquita de Rubí durant un acte d’homenatge davant l’Ajuntament va fer la volta al món pel seu simbolisme.