Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí proclama que no té por davant el terrorisme Unes 700 persones s’han aplegat a la plaça de Pere Aguilera i el seu voltant per rebutjar els atemptats de Catalunya i fer costat a la família de les dues víctimes rubinenques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí proclama que no té por davant el terrorisme

Unes 700 persones s’han aplegat a la plaça de Pere Aguilera i el seu voltant per rebutjar els atemptats de Catalunya i fer costat a la família de les dues víctimes rubinenques

Els pares del Xavi, amb el representant de la mesquita (foto: Localpres).
Els pares del Xavi, amb el representant de la mesquita (foto: Localpres)

Al voltant de 700 persones han desbordat aquest dijous la plaça de Pere Aguilera per refermar el seu rebuig al terrorisme i expressar suport incondicional a les víctimes, molt especialment a la família dels dos rubinencs que van perdre la vida a l’atemptat de les Rambles. Sota el lema Rubí no té por, la ciutat s’ha unit un cop més per plantar cara a la tragèdia i reivindicar els valors d’una societat cohesionada.

L’acte s’ha carregat d’emoció des de l’inici, quan el pare del Xavi, el petit mort a l’atemptat, ha sortit de l’Ajuntament acompanyat del substitut de l’imam de la mesquita de Rubí i s’han fos en una abraçada. Un gest al qual s’ha acabat afegint també la mare del nen.

Tal com varen consensuar els grups municipals, la concentració ha atorgat un protagonisme destacat als cossos de seguretat i emergències, amb la voluntat de reconèixer la seva tasca incansable tant pel que fa a la investigació posterior als atemptats com a l’atenció a les víctimes. Així, el parlament central de l’acte ha anat a càrrec de l’inspector en cap de la Policia Local, Oriol Sánchez, qui ha parlat en nom de totes les forces de seguretat, reunides darrere seu: “Totes les persones que prestem servei a l’Administració som homes i dones com qualsevol de vosaltres, amb les nostres virtuts i els nostres defectes, y som un reflex de la societat a la qual servim i a la qual pertanyem”.

El policia rubinenc ha reivindicat la feina conjunta contra les desigualtats com el millor camí per combatre el terror. “Aquesta coordinació i la imprescindible col·laboració de la ciutadania, però també la millora en camps com la cohesió social i la lluita contra les desigualtats creixents [...], han de permetre seguir lluitant contra els qui volen destruir el nostre model social amb atacs com el que hem patit tan de prop i tan recentment”, alhora que ha alertat del risc de jutjar l’Islam pels crims que cometen els terroristes en el seu nom.

Sánchez ha tancat la seva intervenció llençant un missatge de tranquil·litat a la ciutadania: “La millor manera de retre homenatge a les víctimes i fer front a les amenaces és no tenir por, seguir endavant, fer tot allò que caracteritza les nostres comunitats, conviure en els espais públics, manifestar-nos, anar a concerts o festes de tot tipus”.

L’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha intervingut a continuació per apel·lar als sentiments i a la força dels rubinencs i rubinenques: “Mai una acció d’aquest tipus provoca indiferència en una població lluitadora i solidària com la nostra però, quan ens toca de ple, el dolor esdevé inaguantable. Rubí, ciutat d’acollida, de pau i de solidaritat. Ciutat de lluites compartides. Una ciutat forta que, estic convençuda, donarà el millor de si mateixa per sobreposar-se a la barbàrie”.

La màxima responsable municipal també ha reivindicat la necessitat de no tenir por i seguir treballant per una societat més lliure: “Junts, juntes, combatrem el fanatisme que busca atemorir-nos, paralitzar-nos, generar pànic, terror i desconfiança [...]. Malgrat el profund dolor que impregna les nostres llars i els espais compartits de la nostra ciutat, no defallirem i defensarem els valors democràtics i protegirem la nostra llibertats”.

Amb una referència final als dos rubinencs que van perdre la vida als atemptats, Martínez ha tancat el seu discurs i ha donat pas a un minut de silenci, només interromput per la interpretació final d’El cant dels ocells a càrrec d’un professor de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

Imatge d’unió
Un cop acabat l’acte, la família del petit Xavi i el representant de la mesquita de Rubí s’han acostat plegats a l’espai de la plaça on s’acumulen des de fa dies flors, espelmes i peluixos en record de les víctimes per dipositar-hi dos rams.

No ha estat l’única imatge d’unió que s’ha viscut aquest dijous, ja que la mobilització ha comptat amb una nodrida representació de la comunitat musulmana de la ciutat, que ha volgut evidenciar d’aquesta manera la seva repulsa cap a qualsevol tipus de violència infligida en nom de la religió islàmica. Al voltant de 250 persones d’aquest mateix col·lectiu ja es van concentrar dimarts davant l’Ajuntament convocades per l’entitat Rubí Sociocultural e Integración. 

Imatges relacionades

La comunitat musulmana, molt present (foto: Localpres)
La comunitat musulmana, molt present (foto: Localpres)
La plaça s'ha omplert (foto: Localpres)
La plaça s'ha omplert (foto: Localpres)
Oriol Sánchez ha fet el parlament central (foto: Localpres)
Oriol Sánchez ha fet el parlament central (foto: Localpres)
L'alcaldessa, durant la seva intervenció (foto: Localpres)
L'alcaldessa, durant la seva intervenció (foto: Localpres)