Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí ofereix un servei de cura i cangur gratuït tres dissabtes del mes de desembre L’acció és una prova pilot que s’ampliarà durant el 2024 si s’observa una bona acollida entre la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí ofereix un servei de cura i cangur gratuït tres dissabtes del mes de desembre

L’acció és una prova pilot que s’ampliarà durant el 2024 si s’observa una bona acollida entre la ciutadania

El servei s’oferirà a l’espai Creixença  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El servei s’oferirà a l’espai Creixença (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, a través de l’àrea Igualtat i Ciutadania, ofereix un servei de cura i cangur gratuït tres dissabtes del mes de desembre per facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de les famílies rubinenques. El servei es dirigeix a famílies amb infants de 3 a 12 anys que necessiten disposar puntualment de temps per fer gestions, encàrrecs o simplement un respir els dissabtes al matí. Es tracta d’una prova pilot que preveu ampliar-se i dotar-se de més recursos durant l’any 2024 si s’observa una bona acollida entre la ciutadania.

El servei s’ofereix els dies 2, 16 i 23 de desembre, en dos torns, de 10 a 11.30 h i d’11.30 a 13 h. El servei, gratuït i universal, s’ubicarà a l’espai Creixença de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. S’ofereixen 60 places i cada infant només pot accedir a un torn d’un dissabte en concret. Per sol·licitar plaça, famílies rubinenques que ho necessitin han d’omplir un formulari que trobaran al web municipal. El servei confirmarà la disponibilitat de places a cada família.

El servei està finançat a través del Pla Corresponsables (2021-2023) impulsat per la Secretaria d’estat d’igualtat i per la violència de gènere, del Ministeri d’Igualtat i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. D’acord amb la resolució IFE/3681/2023, de 31 d’octubre, per la qual s’aprova la transferència destinada a finançar la prestació del servei de cura per a nenes i nens dels 0 als 16 anys als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals per a l’exercici 2023.

Objectius de Desenvolupament sostenible