Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí bonifica la T-10 i la T-Estudiant fins a un 50% per fomentar l’ús del transport públic L’Autoritat del Transport Metropolità també redueix diversos títols de transport entre el 30 i el 50% https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí bonifica la T-10 i la T-Estudiant fins a un 50% per fomentar l’ús del transport públic

L’Autoritat del Transport Metropolità també redueix diversos títols de transport entre el 30 i el 50%

Els títols de l’autobús urbà bonificats caducaran el 31 de gener de 2023 (foto: Ajuntament de Rubí).
Els títols de l’autobús urbà bonificats caducaran el 31 de gener de 2023 (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí impulsa una reducció del preu de la T-10 i de la T-Estudiant per incentivar l’ús del transport públic entre els rubinencs i les rubinenques i pal·liar, així, els efectes econòmics de la guerra d’Ucraïna. Els nous preus s’aplicaran en la compra de títols des del dia 1 de setembre fins al 31 de desembre de 2022. 

El Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, i l’Ordre ministerial de 15 de juliol, impulsades pel Govern espanyol, preveuen aplicar una reducció de preu al transport urbà i interurbà d’un 30% pel que fa als abonaments i títols multiviatge. El Consistori rubinenc implanta la mesura i complementa la reducció amb un 20% més.

Així, la targeta multiviatge T-10 passa de costar 9 euros a valer-ne 4,5; mentre que la T-Estudiant passa dels 29 euros als 14,5 euros. El títols amb bonificació caducaran el 31 de gener de 2023 i es podran adquirir als punts habituals de venda autoritzats.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha manifestat que la bonificació dels preus del transport “és una mesura valenta per part del govern espanyol que repercuteix directament en les persones treballadores. El decret deixava oberta la possibilitat que les administracions autonòmiques i locals complementéssim aquest descompte fins al 50% i el govern municipal de Rubí ha decidit aprofitar-ho. D’aquesta manera, esperem alleujar les dificultats que està patint la ciutadania en aquest context d’inflació”.

       

Altres títols bonificats

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) també aplica una rebaixa del preu dels principals títols de transport públic integrat, en alguns casos del 30% i, en d’altres, del 50 %. Els nous preus s’aplicaran igualment en la compra de títols durant el període comprès entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2022, però en aquest cas caducaran el 15 de gener de 2023.

La reducció de preu serà d’un 50% en els abonaments, tant pel que fa al mensual (T-usual) com pel que fa al trimestral per a joves menors de 25 anys (T-jove), així com pel que fa a les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses, a més del títol per a persones en situació d’atur.

Pel que fa als títols multiviatge, que són els emprats per les persones que viatgen amb menys recurrència, el descompte serà d’un 30% en alguns d’ells, com la T-casual.

Els títols integrats que no varien de preu són: T-familiar, T-grup i T-dia. La reducció s’aplica tant a títols magnètics com a T-mobilitat.

Objectius de Desenvolupament sostenible