Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria La iniciativa reforçarà les accions de sensibilització en aquest sector, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

La iniciativa reforçarà les accions de sensibilització en aquest sector, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús

El vidre és un residu que es pot reciclar infinites vegades (foto: Ajuntament de Rubí).
El vidre és un residu que es pot reciclar infinites vegades (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa una campanya informativa adreçada als establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre. La iniciativa arrenca aquesta setmana i permetrà comunicar-se amb els establiments de la ciutat ─principalment bars, cafeteries i restaurants─ amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residu. La campanya vol donar continuïtat a les accions que s’han realitzat els darrers anys, en el marc de les quals es realitzen visites per verificar si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

A la vegada, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Rubí i Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals.  Millorar les xifres actuals requereix de la col·laboració de l’administració, els i les comerciants i la ciutadania per tal d'assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels i les professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.

 

2022, Any Internacional del Vidre

L’ONU ha declarat el 2022 com a l’Any Internacional del Vidre. Aquest material ha jugat un paper fonamental en el desenvolupament de la humanitat i ha estat decisiu en el funcionament i l’evolució de l’arquitectura, l’automoció, els articles per a les llars i els envasos. Avui és un element essencial en sectors claus com el de l’energia, la biomedicina, l’agricultura, l’electrònica, la informació i les comunicacions, l’òptica o el sector aeroespacial, entre d’altres.

Mereix una menció especial el paper que ha jugat en la batalla contra la pandèmia global de la COVID-19, actuant com a envàs contenidor de les vacunes a conseqüència de les seves característiques de resistència a temperatures extremes i a diferents graus de pH i acidesa.

Fent referència a l’envàs de vidre i en un context d’emergència climàtica i necessitat d’una transició a una economia més circular, és especialment destacable com a material natural, circular i 100% reciclable d’envàs a envàs.

Objectius de Desenvolupament sostenible